Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Să fie bine pentru toată lumea" Cine a vrut să mituiască poliţia

ro

01 Nov, 2010 00:00 1835 Marime text
mituitori_-_duba_politie.jpgCu firma "pe plus" în an de criză economică, administratorul SC Sile Manole Gena 2001 Impex SRL, medgidiotul Vasile Manole, de 55 de ani, pare să se fi legat la cap fără să-l doară. La sfârşitul săptămânii trecute, afaceristul a fost la un pas de arestare, după ce a încercat să momească poliţiştii cu bani, "ca să fie bine pentru toată lumea". Ideea cu mita pare să-i fi venit afaceristului, spun anchetatorii, după ce poliţiştii au descoperit mai multe deficienţe la un punct de colectare de fier vechi aparţinând SC Sile Manole Gena 2001 Impex SRL.

După ce şi-a învăţat angajaţii să-i trateze cu whisky pe oamenii legii, în loc să le pună la dispoziţie documentele firmei, Manole ar fi mers până-ntr-acolo încât i-ar fi dat de înţeles unui agent de poliţie că doreşte "să fie bine pentru toată lumea", arătându-i în acest timp un teanc cu mai multe bancnote de cinci lei, spun investigatorii. Poliţiştii nu s-au lăsat impresionaţi de "ispita" lui Manole şi au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa. Sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, oamenii legii au realizat flagrantul, iar administratorul a fost prins cu mâţa-n sac, când îi oferea 500 de lei poliţistului. Luat pe sus şi dus la arestare, Vasile Manole a fost acuzat de dare de mită şi prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Din fericire pentru el, judecătorii care au analizat cazul au refuzat să emită mandatul de arestare pe numele lui solicitat de procurori, astfel că va fi cercetat în stare de libertate.

De toate, pentru toţi

Se pare însă că Manole nu este chiar străin de instanţa de judecată, de-a lungul timpului călcând în repetate rânduri pragul tribunalului, pentru diferite procese în care a fost implicată firma sa. Înfiinţată în 1999, după aproape zece ani de activitate, SC Sile Manole Gena 2001 Impex SRL şi-a completat obiectul de activitate, noua orientare a societăţii vizând de toate, inclusiv repararea maşinilor, a echipamentelor electrice, transporturile urbane, suburbane şi metropolitane de călători, transporturile rutiere de mărfuri, serviciile de mutare, hoteluri şi restaurante, catering, activităţi generale de curăţenie a clădirilor, respectiv comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi a celor pentru vopsit, în magazine specializate. Cu aceeaşi ocazie, au fost deschise mai multe puncte de lucru în Siminoc, Cobadin şi Ciocârlia de Sus, închizându-se cele din Medgidia. La bilanţul pentru anul 2009, societatea figura cu un capital social subscris şi vărsat de 300 de lei, un număr mediu de doi angajaţi şi o cifră de afaceri de 465.749 de lei. Cu datorii de 9.928 de lei şi cheltuieli totale de 461.213 lei, profitul net înregistrat de firma lui Manole în 2009 a fost de 346 de lei.

Procese cu toptanul

Cu 13 procese înregistrate la Judecătoria Medgidia, dar şi la Tribunalul Constanţa, s-ar putea spune că afaceristul din Medgidia nu este tocmai străin de sălile de judecată. Foarte interesant, cele mai multe dintre procese sunt îndreptate împotriva Gărzii Financiare Constanţa, societatea contestând în instanţă amenzile primite în repetate rânduri de la reprezentanţii instituţiei, în urma neregulilor constatate la punctele de lucru ale firmei. Totuşi, de fiecare dată, judecătorii au hotărât împotriva lui Manole, constatând că amenzile au fost corect aplicate şi respingându-i contestaţiile ca nefondate. Aflată la un pas de dizolvare, în august 2008, societatea lui Manole s-a judecat inclusiv cu Oficiul Registrului Comerţului Constanţa şi cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa. Afaceristul din Medgidia a câştigat procesul în recurs şi şi-a salvat astfel firma de la dizolvare. Este de menţionat, de asemenea, faptul că societatea a intrat în conflict şi cu autorităţile locale, judecându-se fie cu primarul municipiului Medgidia, fie cu cel din Cobadin. Nu în ultimul rând, se pare că firma nu s-a înţeles prea bine nici cu Protecţia Consumatorului. În aprilie 2007, SC Sile Manole Gena 2001 Impex SRL a dat în judecată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor - OJPC Constanţa, contestând o amendă primită. Instanţa i-a dat dreptate lui Manole şi a anulat procesul-verbal de constatare a contravenţiei întocmit de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii