Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a răzgândit Mariana Mircea nu-i mai pune pe oameni să adune cadavre cu mâna (documente)

ro

02 Mar, 2011 02:42 2162 Marime text
cap_8.jpgPrimarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a ratat o nouă tentativă de a le pune în cârcă lucrări de utilitate publică asistaţilor social ai urbei şi, totodată, de a pune în dificultate activitatea SRL-ului din subordinea Consiliului Local, de unde mănâncă o pâine peste 200 de cernavodeni.

Uniunea Social-Liberală nu pare să funcţioneze în Consiliul Local al oraşului Cernavodă. În şedinţa de Consiliu desfăşurată luni, 28 februarie, primarul Mariana Mircea a încercat să supună la vot pentru a doua oară proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de lucrări de interes local pe anul 2011. Iniţiativa Marianei Mircea a întrunit doar şase voturi din 17, numai aleşii locali ai PSD fiind de acord cu propunerea sa. Atât consilierii PDL, cât şi cei ai PNL s-au opus proiectului primăriţei. Într-o ediţie anterioară relatam că prin intermediul acestui proiect, pe care Mariana Mircea l-a mai supus o dată girului Consiliului Local, primarul oraşului intenţiona să repartizeze sarcina unor lucrări de utilitate publică (curăţenie şi întreţinere de spaţii verzi) beneficiarilor de venit minim garantat în baza Legii 416/2001. Ceea ce a stârnit indignarea consilierilor la prima tentativă de trecere prin Consiliu a acestui proiect a fost prevederea potrivit căreia oamenii, beneficiari de venit minim garantat, trebuiau să adune cu mâna animalele moarte de la marginea străzii.

Care erau iniţial pretenţiile

Operaţiunea era prevăzută la punctul nr. 2 din Anexa privind Planul de lucrări de interes local pe anul 2011. Obiectivul prevedea „Curăţat manual rigole pe străzile: Răzoarelor, Fundătura Răzoarelor, Viilor (...)", iar în coloana privind acţiunile şi măsurile întreprinse primarul iniţiator al proiectului preciza: „Se efectuează pe o porţiune de 0,75 m lângă borduri, spre axul median al străzii, adunarea materialelor rezultate de la măturat şi a celorlalte obiective aruncate - inclusiv animale moarte şi încărcarea lor în mijloace de transport". Deşi la alte puncte se precizau şi echipamentele (uneltele) cu care se pot efectua lucrările, la acest punct nu se amintea de niciun astfel de obiect sau echipament de protecţie. În proiectul nou, pentru care Mariana Mircea a încercat să obţină aprobarea consilierilor, nu se mai aminteşte nimic despre cadavrele de animale şi despre ce ar trebui făcut cu ele, semn că edilul şi-a însuşit critica aleşilor locali. În ediţia online a ziarului puteţi vizualiza atât proiectul de hotărâre în forma propusă iniţial de primăriţă, cât şi noua formă a anexei, din care s-a scos însărcinarea privind adunarea cadavrelor. De precizat că am încercat să o contactăm telefonic şi pe Mariana Mircea pentru a-i solicita un punct de vedere referitor la modificările efectuate, însă nu a fost de găsit.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stoica 02 Mar, 2011 15:38 Pe Strada Viilor nu exista rigola...si este intreinuta de catre contribuabili.Ar fi fost un lucru bun ca aceasta strada sa beneficieze macar de canalizare....Civilizatia e departe!Probabil ca cei de pe strada Viilor n-au votat-o pe primarita!