Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rubedeniile din institutiile constantene (galerie foto)

ro

17 Mar, 2010 03:52 2624 Marime text
cap_4.jpgDupă cum ştim şi ne-am obişnuit, în perimetrul mioritic nepotismul este în floare. Dacă la alte capitole nu excelăm, atunci când vine vorba de pile şi relaţii suntem cei mai buni. Aşa se face că, o simplă privire pe site-urile instituţiile constănţene ne arată cine, cam pe unde şi-a băgat consoarta, copilul sau... cine pe cine a năşit.

Primăria şi Consiliul Judeţean sunt ca o mare familie. Pe lângă faptul că foarte mulţi funcţionari posedă... (în mod suspect, nu?!) acelaşi nume de familie, foarte mulţi sunt şi legaţi, fie printr-un act care le consfinţeşte mariajul sau printr-o legătură naturală, de sânge. Spre exemplu, purtătorul de cuvânt al Primăriei şi şef al Serviciului de Relaţii Internaţionale, Liviu Tramudana, este coleg de serviciu cu soţia sa, Adriana, despre care ne spune că munceşte în acelaşi loc din 1992. Aleasa inimii lui Ţuşcă activează ca referent în cadrul Serviciului Autorizaţii în Construcţii. O altă subalternă de-a lui Radu Mazăre, Antuanela Dancu, inspector în cadrul Direcţiei Urbanism din cadrul Primăriei este soţia lui Constantin Dancu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere. Trecem mai departe la o relaţie inter-instituţională: Nicolae şi Ramona Dospinescu. El, mare afacerist şi consilier judeţean, iar ea şefa Direcţiei de Patrimoniu din cadrul instituţiei conduse de Mazăre şi parte în dosarul retrocedărilor. Cei doi au năşit în urmă cu ceva luni, un cuplu de colegi din Primărie. Este vorba despre Aurora Traşcă. Şefa de la Gospodărie Comunală şi soţul său, Iulian de la Drumuri şi Iluminat Public. Încet, încet, ajungem şi la familia Dudaş, aflată pe statul de plată al municipalităţii. Soţul, Dezideriu este şeful serviciului Public de Evidenţă a Persoanei, iar consoarta, Camelia, conduce Serviciul Urmărire şi Executare Contracte - Vânzări. Ce mai, familie de şefi!

Aşchiile şi trunchii

Căutând pe site-ul Primăriei şi cotrobăind declaraţiile de avere mai găsim o iubire între instituţii. Vorbim despre Ştefan Taran, şeful Serviciului Inspectorat Protecţie Civilă şi despre aleasa inimii sale, Georgeta, care este subalterna Virginiei Ştefănică la Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa. Instituţie aflată, al rândul său, în subordinea Primăriei. Ca să nu vorbim numai despre cupluri căsătorite, trebuie să oferim şi un exemplu de cuplu de succes tată-fiu. Şi nu am putea să ajungem la acest capitol fără să îi menţionăm pe bărbaţii familiei Babuş, Constantin şi Radu. Seniorul conduce Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat, iar juniorul este şeful Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa. Acesta da exemplu patern urmat de progenitură! Tot din clubul copiilor cu părinţi celebri trebuie să le menţionăm şi pe Raluca Frigioi şi Raluca Crivineanu, angajate ale CJC. Prima este fiica primarului comunei Crucea, iar tatăl celei de-a doua este Nicolae Crivineanu, fost şef al administraţiei publice locale din Murfatlar. Dar să ne întoarcem la îndrăgostiţi. El şef în Consiliul Judeţean, ea actriţă. S-au văzut la repetiţii, la teatru, s-au plăcut, iar după o lună, o cerea de nevastă. Ar putea fi subiect de telenovelă, nu alta. Cristian Zgabercea actualul director al Direcţiei de Cultură din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa este căsătorit cu Dana Dumitrescu, actriţă la Teatrul de Stat din 2005.

Mircea şi Emil - frate lângă frate

Dacă purtătorul de cuvânt al primăriei e coleg de serviciu cu nevasta, nici cel al CJC nu s-a lăsat mai prejos. Aşa se face că, Cristian şi Cristina Moldovanu au acelaşi loc de muncă, el ca referent - purtător de cuvânt, iar ea ca referent în cadrul Direcţiei de Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate, Organizare Evenimente. Tot la Consiliul Judeţean lucrează şi Iulia, soaţa şefului Corpului de Control, Ionuţ Pripişi. Doamna Pripişi ocupă funcţia de inspector. Tot la capitolul cupluri de aur intră şi perechea formată din Ovidiu şi Nora Alina Chircă, angajaţi ai CJC-ului şi Primăriei pe posturi de referent în cadrul Departamentului de Comunicare (Ovidiu - CJC), respectiv consilier în cadrul Serviciului Juridic (Nora Alina - Primărie). Ca picanterie, trebuie spus că Ovidiu Chircă a fost implicat în firma Prodigy Corporation, cea care furnizează automatele pentru ceai şi cafea montate în cluburile de pensionari din oraş, iar numele soţiei sale apare în celebrul deja dosar al retrocedărilor în care sunt inculpaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Şi, pentru a nu scăpa nicio categorie, în final, merită menţionat şi un cuplu de fraţi. Nu de aur, ci de succes: Mircea şi Emil Banias. Primul conduce organizaţia judeţeană a PD-L, iar cel de-al doilea este director tehnic al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Instituţie pe care, la un moment dat, a condus-o chiar Mircea Banias.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • jean 17 Mar, 2010 11:17 nici macar 1 la suta nu stiti, mai ales in republica bananiera-mazarista nu se ajunge in structurile bugetare decat pe baza de Pile-Cunostinte-Relatii. Si in primaria CT ati ratat cateva clanuri, superimportante, mai sapati
  • anonim 17 Mar, 2010 10:28 ce stiti dumneavoastra este a 100 parte, nici nu va imaginati citi nepoti, veri, etc sint in cele doua institutii pe care sau abordat in aricol, dar nimeni nu poate vorbi