Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romulus Minca (AJOFM) „Nu am ce sa ofer disponibilizatilor din administratie"

ro

19 Jul, 2010 00:25 1928 Marime text
cap_1.jpgÎn curând, odată cu disponibilizările din primărie şi Consiliu Judeţean Constanţa, piaţa şomerilor constănţeni se va îngroşa masiv. Cât despre ceea ce le poate oferi acestora Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, lucrurile sunt grave.

Directorul AJOFM, Romulus Mincă, ne-a declarat că aşa cum arată actuala ofertă a locurilor de muncă vacante existente la nivelul judeţului Constanţa, foarte puţine răspund cerinţelor calificării pe care o au angajaţii din primărie, CJC şi instituţiile subordonate. „Pentru cei care vor părăsi administraţia nu sunt la acest moment locuri de muncă. Singura modalitate de a-i ajuta este resursa pasivă, pentru cei care îşi vor depune actele pentru şomaj. Putem să-i ajutăm cu programe de reconversie profesională, dar şi de calificare pe domenii adiacente calificării pe care o au la acest moment".

Aşa cum se prezintă oferta de muncă a AJOFM Constanţa pentru perioada 15 - 22 iulie, eventualii interesaţi pentru alte locuri de muncă nu prea au mai deloc oferte. Există doar un post de contabil, un altul de consilier juridic, un dulgher (exclusiv restaurator), dar şi 30 posturi de agenţi de pază pentru cei din primărie şi CJC care se vor gândi să se recalifice. În rest sunt doar oferte de locuri de muncă de sezon precum bucătar (patru), ospătar (patru), lucrător comercial (12), spălător de vase mari (două locuri), vânzător (37), muncitor necalificat în agricultură (100). Există însă şi posturi pentru domeniul naval care sunt scoase pe piaţă: sudor (cinci), lăcătuş mecanic (nouă), lăcătuş construcţii metalice şi navale (patru), manevrant vapoare (două), dar şi altele.

Şeful AJOFM ne-a mai explicat şi faptul că agenţii economici, dar nici autorităţile, nu comunică periodic locurile vacante pe care le au. „Ei ar trebui ca la cinci zile de la eliberarea postului liber să ne comunice, însă nu fac acest lucru. Am reuşit să obţinem încadrările care s-au făcut la ITM şi pentru cei care nu ne-au comunicat locurile de muncă vacante să le aplicăm amenzi", a mai adăugat directorul AJOFM.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rechinul 19 Jul, 2010 13:41 Poate ne explica acest sef al AJOFM si despre modul cum isi parcheaza masina .Stiam ca pidilicii au tupeu,persoana in cauza o si demonstreaza(nu e prima data).