Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect finanţat de Guvernul Norvegiei Excelenţa Sa Øystein Hovdkinn a vizitat lucrările la sistemul de canalizare din Cumpăna

ro

30 Nov, 2010 01:13 2510 Marime text

cumpana.jpgAmbasadorul Norvegiei în România, Øystein Hovdkinn, a efectuat ieri o vizită de lucru în comuna Cumpăna, pentru a verifica stadiul lucrărilor la sistemul de canalizare finanţat de Guvernul Norvegiei

Vizita oficialului Norvegiei a fost ocazionată, mai exact, de proiectul RO0026 "Extinderea reţelei de canalizare, reabilitarea conductei de refulare până la staţia de epurare Constanţa Sud şi rezolvarea problemelor legate de apele uzate", derulat de către autoritatea locală din Cumpăna. Ambasadorul Norvegiei a fost însoţit de delegaţia Mecanismului Financiar SEE, din cadrul Ambasadei Norvegiei, formată din Hilde Berit Eide - şef adjunct de misiune şi Diana Săcărea - ofiţer SEE şi Comercial.

Vizita delegaţiei norvegiene în comuna Cumpăna a început cu o inspecţie a lucrărilor în teren, ocazie cu care primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, a prezentat toate proiectele pe care comuna le are în derulare în acest moment.

Mariana Gâju: "Ne trebuie fonduri şi pentru asfaltarea străzilor"

Cu acest prilej, Mariana Gâju şi-a exprimat speranţa în ceea ce priveşte posibilitatea finanţării încă unui proiect prioritar pentru comunitatea din Cumpăna, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European, şi anume asfaltarea tuturor străzilor din comuna Cumpăna. "Am învăţat de la dumneavoastră principiile după care vă ghidaţi: solidaritate, oportunitate, cooperare. Vă solicit încă de pe acum să aveţi în vedere posibilitatea finanţării prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European a unui alt proiect de care Cumpăna are nevoie - asfaltarea străzilor, astfel încât locuitorii comunei să nu aibă pe stradă doar apă, canalizare şi gaze, ci şi asfalt", i-a transmis primarul Mariana Gâju ambasadorului Norvegiei. Mariana Gâju i-a înmânat apoi ambasadorului Øystein Hovdkinn o diploma de excelenţă, o monografie a comunei Cumpăna şi o plachetă ilustrând comuna Cumpăna pe harta României.

Ambasadorul Norvegiei: "Sperăm că vom colabora şi pe viitor"

La rândul său, Excelenţa Sa i-a mulţumit primarului Mariana Gâju pentru daruri şi pentru ospitalitate, declarând totodată că asistenţa financiară acordată României de guvernul norvegian va creşte anul viitor de trei ori. "Dacă proiectele vor fi la fel de bune ca şi cele de până acum, au cele mai mari şanse să fie selectate. România este o ţară aflată în tranziţie. Este foarte uşor să împărtăşim o parte din bogăţia noastră ţărilor mai puţin privilegiate. Vă felicit pentru acest proiect foarte bun şi să sperăm că vom colabora şi pe viitor", a declarat ambasadorul Øystein Hovdkinn.

Primarul Mariana Gâju a subliniat faptul că, pentru co-finanţarea proiectului şi plata TVA, comuna a primit sprijin din partea Consiliului Judeţean Constanţa. Prin acest proiect, susţinut printr-un grant oferit de Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European/EEA Grants, se va realiza construcţia a 23,8 km reţea de canalizare pe raza comunei Cumpăna, construcţia a două staţii de ape uzate şi construcţia a două staţii de pompare ape pluviale, instruirea pentru personalul implicat în exploatarea investiţiei, dar şi promovarea proiectului. Până în acest moment, proiectul este realizat în proporţie de 35%. Valoarea investiţiei este de 3.559.590 euro, asigurând canalizare pe 47 de străzi din cele 157 existente. Beneficiarii sunt 1.237 de gospodării şi patru societăţi comerciale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii