Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria va plati despagubiri pentru taxa de bariera (document)

ro

25 Feb, 2010 04:06 2463 Marime text
taxa_bariera.jpgDupă doi ani de demersuri de încercare a anulării taxei percepute pentru intrarea în staţiunea Mamaia pe perioada sezonului estival a autoturismelor care nu sunt din Constanţa, avocatulLaurenţiu Veţeleanu, din Bucureşti, a obţinut, pe fond, anularea hotărârii nr.528/15.10.2008 prin care Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării aprecia taxa drept nediscriminatorie, obligarea instituţiei la declararea birului discriminatoriu şi la demararea tuturor măsurilor în vederea stopării acesteia.

În 27 ianuarie a.c., instanţa s-a pronunţat în recursul privind anularea hotărârii 528/2008 emisă de CNCD, cu privire la acceptarea drept nediscriminatorie a taxei, obligând autoritatea să soluţioneze fapta prevăzută în art.10 lit. h din O.G. nr.137/2000.

Potrivit sentinţei civile nr. 519 dată de Curtea de Apel Bucureşti din data de 27.01.2010, pârâţii - Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Municipiului sunt obligaţi să restituie reclamantului contravaloarea taxelor achitate pentru permisul de liberă trecere dar şi la plata către reclamant a sumei de un leu, în calitate de daune morale. Soluţia finală dată de instanţă este triumful unui cetăţean simplu care a considerat că taxa de intrare în Mamaia încalcă drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

Hotărârea privind introducerea taxei de barieră în staţiunea Mamaia a mai fost contestată în trecut chiar de prefectul Dănuţ Culeţu, care în 25 mai 2005 a atacat hotărârea Consiliului Local în contencios-administrativ. Iniţial, în ianuarie 2006, instanţa constănţeană s-a pronunţat în favoarea instituţiei prefectului, după care, în iunie 2007, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, că taxele speciale, aprobate de administraţia locală, sunt legale.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii