Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Năvodari cumpără un catarg

ro

27 Aug, 2010 02:03 1265 Marime text
Navodari_catarg_-__pod_ruti.jpgChiar dacă toate administraţiile locale din ţară încearcă să îşi păstreze cât mai bine banii la buget pentru vremurile grele care se anunţă, mai sunt şi alte primării care şi-au făcut calculele mult mai bine şi reuşesc să mai găsească resurse pentru a face investiţii în localităţi.

Aşa s-a întâmplat şi cu Primăria Năvodari, care, în ciuda situaţiei economice actuale, vrea să-şi continue şi proiectele de dezvoltare a localităţii incluse în proiectul mandatului 2008 - 2012. După ce au cumpărat delfini pentru o altă intersecţie din oraş, autorităţile locale năvodărene vor să cumpere un catarg pentru un alt sens giratoriu pe care vor să-l instaleze în perioada următoare.

Potrivit anunţului de intenţie numărul 18265/23.08.2010, autorităţile locale vor să achiziţioneze, contra unei sume maxime de 35.000 de euro, fără TVA, un catarg confecţionat din oţel carbon de 50 de metri înălţime totală, pe care să-l monteze în mijlocul zonei de promenadă care urmează a fi amenajată în zona sensului giratoriu către Midia şi Năvodari.

Potrivit celor declarate de viceprimarul Florin Chelaru, se doreşte să se continue proiectul de dezvoltare a staţiunii. „Vrem să mai facem două benzi pe podul care leagă Năvodariul de Constanţa şi Midia, să realizăm o zonă de promenadă pe partea dreaptă a podului, iar catargul pe care îl cumpărăm îl vom monta în zona unde se află acum sensul giratoriu, adică exact la baza de intersecţie a celor două poduri. Catargul este unul simbolic şi va avea un steag de mari dimensiuni". În plus, va fi montată şi o amforă, care va fi suportul catargului. „Aşa vedem noi intrarea în oraşul nostru", a mai adăugat viceprimarul.

Autorităţile vor să lărgească podul cu două benzi

Proiectul include un ansamblu de planuri, printre care şi lărgirea podului cu două benzi şi instalarea pe acestea a unor lampadare, aşa cum sunt cele de pe faleză. Catargul va fi atât de înalt şi frumos luminat încât se va vedea şi de la Corbu, dar şi de la Lumina.

Acesta ar urma să aibă o înălţime expusă de 46 de metri şi un total de 50 de metri, diametrul bazei este estimat la 61 de centimetri, diametrul la vârf 15 cm, şi ar urma să aibă o rezistenţă minimă la vânt de 210 km/oră fără steag şi de 145 km/oră cu steag. În anunţul de intenţie este prevăzut faptul că achiziţia va include şi execuţia încastrării în beton, execuţia gulerului, a manşonului, dar şi a plăcii de reazem.

În funcţie de cum îşi vor drămui banii, autorităţile locale vor să finalizeze acest proiect, măcar cel cu catargul, până la sfârşitul anului viitor. Potrivit anunţului de intenţie, data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 10 septembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii