Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste doua milioane de lei pentru curatenia plajelor in 2010

ro

10 Apr, 2010 02:07 1650 Marime text
cap_4.jpgDirecţia Apele Române Dobrogea Litoral pune la bătaie un contract de 2.380.091,82 de lei pentru igienizarea, pe perioada sezonului estival 2010, a celor trei tronsoane de litoral.

Astfel, potrivit anunţului de participare numărul 97662 din 9 aprilie, şedinţa de deschidere a ofertelor va avea loc pe 25 mai, urmând ca derularea contractului să înceapă cu data atribuirii contractului, de preferat 1 iunie până la 30 septembrie.

Pentru tronsonul 1 vor fi de curăţat plajele de la Năvodari, Mamaia şi Constanţa, pentru cel de-al doilea cea de la Eforie Nord şi Sud, Tuzla, Costineşti iar pentru cea de-a treia, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche.

Pentru a putea pune în derulare contractul, societatea care va fi desemnată câştigătoare trebuie să pună la dispoziţie o forţă minimă de 80 muncitori, şase utilaje de încărcare de mare capacitate, minim 13 autobasculante, două tractoare cu remorcă, minim un trailer pentru transport utilaje dar şi un mijloc de transport pentru muncitori.

Potrivit documentaţiei de atribuire, igienizarea se va face manual iar linia ţărmului va fi igienizată de algele care se vor depune cu ajutorul încărcătoarelor de mare capacitate.

În 2009, Al Stom Company a igienizat litoralul

 

Anul trecut, contractul a cărui valoare a fost aproximativ aceeaşi cu cea din acest an - 2.399.837 de lei, a fost câştigat, dintre două oferte depuse, de SC AL Stom Company SRL una dintre firmele care apare pe lista contribuabililor din 2009 pentru PSD Constanţa, cu 40.000 de lei.

De altfel, pe 5 iunie anul trecut, firma a mai câştigat, tot de la DADL, „serviciile de curăţare a suprafeţelor de plajă aferente litoralului Mării Negre". Despre acest contract Academia Caţavencu scrisese că firma a mai pus mâna pe un alt contract, tot pentru curăţarea plajelor, în luna martie a aceluiaşi an. Valoarea dată de caţavenci: 700.000 de lei. Aşadar, contractul din iunie a fost cel de-al doilea pe 2009. Însă nu şi ultimul. După cei 331.463,14 lei fără TVA câştigaţi, ca singur ofertant, pe 5 iunie, Al Stom Company a mai pus mâna, la numai o lună diferenţă, pe 13 iulie 2009, pe contractul, cu acelaşi obiect, dar cu o valoare mult mai mare: 2.399.837 de lei. Asta în condiţiile în care, pentru licitaţia din luna iunie, s-a organizat negociere fără anunţ de participare. Motivul: „situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condiţiile stricte stabilite în directivă".

Nu este exclus ca anul acesta, contractul să nu mai ajungă în mâna celor de la Al Stom Company cu atât mai mult cu cât fostul director pesedist, Laurenţiu Marin, cel care ar fi „ajutat" societatea să câştige contractele, nu se mai află în fruntea instituţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii