Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modernizarea parcului balnear trasnformata ad-hoc de primarie in „pavilion pentru pensionari"

ro

03 Jun, 2009 03:35 1837 Marime text
lume1.jpgÎn preajma Zilei Mediului (5 iunie), locuitorii Mangaliei au decis să răspundă unui apel lansat de societatea civilă din localitate şi să vină în Parcul de la Sanatoriul Balnear, pentru a protesta faţă de decizia primăriei de a ridica aici „o monstruozitate" din lemn, care, oficial, se doreşte un chioşc pentru pensionari. Duminică, consilierii locali din Mangalia constataseră că respectiva construcţie nu deţine autorizaţie de funcţionare afişată la loc vizibil, potrivit legii. Astăzi, în mod miraculos, aceasta a apărut.

placutza1.jpgDenumirea „obiectivului": „Club pensionari, pavilion de vară", numărul autorizaţiei 6/18.01.2008. Adică acesta s-ar dori un proiect vechi de mai bine de un an, ce purta denumirea de „Reabilitare şi modernizare parc balnear". Numai că primăria a omis să anexeze - măcar pentru informarea cetăţenilor - şi schiţa proiectului iniţial pe care ADPP-ul, la vremea respectivă îl dorea pentru zonă. Aceasta nu cuprindea pavilionul din lemn care să ocupe spaţiul verde şi a cărui construcţie încalcă flagrant OUG 114/2007. Prin urmare, ar fi fost nevoie de o aprobare a Consiliului Local care să modifice proiectul iniţial, dar, în niciun caz, aleşii locali nu ar fi putut încălca o lege în vigoare precum OUG 114/2007, în care se arată clar „obligaţia autorităţilor publice locale de a nu schimba destinaţia terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, de a nu reduce suprafeţele acestora ori obligaţia de a nu le strămuta".

Ca tot ce se doreşte a fi paşnic, nici protestul mangalioţilor (printre care s-au putut vedea chiar şi binecunoscute feţe ale PSD Mangalia) de ieri nu a fost lipsit de incidente. Decişi să îşi facă cunoscut primăriei punctul de vedere într-un mod mai mult decât liniştit, cei peste 200 de localnici au avut de înfruntat „veşnica" redută a vocii cu foarte mulţi decibeli: Florin Maftei, fost consilier local. Bucuroşi la început că acesta se alătură protestului lor, oamenii au ajuns să îl huiduie şi pe Maftei şi actuala administraţie locală, în momentul în care au constatat că meteahna fostului consilier nu s-a schimbat: omul venise să îşi încheie socotelile cu fostul primar! Binecunoscuta „placă" a lui Iorguş i-a exasperat atât de mult pe tineri şi vârstnici, încât aceştia au fost la un pas să îţi măsoare forţele cu Maftei.

Jurându-se că ar face praf pavilionul primăriei în câteva minute şi că tot ce doreşte este draptatea, Maftei s-a arătat dispus să dărâme chiar şi vilele din curtea spitalului: „Pe toate le-aş dărâma, chiar şi pe ale pesediştilor de aici, ce-mi pasă că e vorba despre consilier locali!", s-a arătat indignat Maftei.

Mai trebuie menţionat faptul că întreaga „scenă" a fost filmată, fotografiată, înregistrată şi consemnată de mai mulţi angajaţi ai primăriei Mangalia, fericiţi, desigur, să poată protesta alături de ceilalţi mangalioţi împotriva construcţiei de pe domeniul public.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii