Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mark H. Gitenstein, ambasadorul SUA, vine la Ovidius

ro

06 Oct, 2010 02:05 907 Marime text
cap_5.jpgÎn perioada 7 - 9 octombrie, la Universitatea Ovidius va avea loc conferinţa de studii americanistice „The American Tradition of Descent/Dissent: The Underground, the Countercultural, the (Anti)Utopian/Tradiţia americană de disensiune: culturi underground şi (anti)utopii".

Manifestarea este organizată de Asociaţia de Studii Americane din România, Comisia Fulbright şi Catedra de Engleză a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Ovidius. Deschiderea conferinţei va avea loc mâine, la ora 9.30, în Amfiteatrul 101 din Campus, Corp A, Aleea Universităţii nr. 1. La ceremonie vor participa şi ambasadorul SUA în România, Excelenţa Sa Mark H. Gitenstein, Rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Victor Ciupină, Decanul Facultăţii de Litere a Universităţii şi preşedinte al Asociaţiei de Studii Americane din România, prof. univ. dr. Adina Ciugureanu, şi reprezentantul Comisiei Fullbright, Mihai Moroiu.

Tema a incitat un număr mare de universitari români şi străini, astfel încât peste o sută de participanţi, provenind de la 18 universităţi din România şi de la 15 din Europa şi America, s-au înscris să susţină lucrări în cadrul manifestării. Prelegerile din plenul conferinţei sunt susţinute de Dr. Janice A. Radway, profesor de Studii ale Comunicării de la Northwestern University, Illinois, Statele Unite ale Americii, şi dr. Rodica Mihăilă, profesor de Literatură Americană de la Universitatea Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii