Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitatie pentru constructia unui camin cultural nou in Valu lui Traian

ro

07 Jan, 2010 02:58 4694 Marime text
valu_lui_traian_iulia_fratila_01.jpgValu lui Traian va avea un cămin cultural nou. Potrivit viceprimarului Iulia Frăţilă, aşezământul cultural va fi construit pe str. Socului.

Investiţia va fi derulată prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, care a lansat deja în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice anunţul de participare la procedura de achiziţie. Valoarea estimată pentru acest contract este de 4.806.014 lei fără TVA. Garanţia de participare este de 45.000 lei sau echivalentul în euro, iar garanţia de bună execuţie a contractului, de 10% din valoarea ofertată. Potrivit anunţului din SEAP, lucrările vor fi finanţate de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei şi de la bugetul local.

Firmele participante la licitaţie trebuie să prezinte obligatoriu bilanţul contabil la 31.12.2008, declaraţii privind cifra de afaceri globală şi formularul D din Secţiunea III, care vizează activitatea din cel mult ultimii trei ani (2006, 2007, 2008). De asemenea, cifra medie anuală de afaceri pe ultimii trei ani, în domeniul de activitate aferent obiectului contractului, trebuie să fie de 1.500.000 euro.

Se caută constructori cu experienţă

În ceea ce priveşte capacitatea tehnică, ofertanţii trebuie să prezinte lista principalelor lucrări executate în ultimii cinci ani. De asemenea, vor face dovada finalizării (a recepţiei), în ultimii cinci ani, a maximum două contracte de execuţie a unor construcţii cu structură de rezistenţă pe cadre, din beton sau zidărie, parter sau etajată, cu o valoare cumulată mai mare sau egală cu 1.100.000 euro (exclusiv TVA) sau echivalentul în lei al acestei sume la data încheierii contractului. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în ceea ce priveşte condiţiile enunţate în caietul de sarcini, în invitaţia de a prezenta o ofertă sau de a participa la negociere ori în documentul descriptiv. Deschiderea ofertelor va avea loc pe data de 27 ianuarie, începând cu ora 12.00, la sediul CNI situat în Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 8, bloc 108, Sector 5, Bucureşti. Tot de la sediul instituţiei se va procura şi documentaţia tehnică.

Viceprimarul comunei Valu lui Traian, Iulia Frăţilă, a precizat că primarul Florin Mitroi a făcut demersurile necesare pentru construirea acestui nou aşezământ cultural încă de la sfârşitul anului 2008. Terenul rezervat căminului cultural are o suprafaţă de 2.500 mp, suprafaţa desfăşurată a construcţiei, cu regim de înălţime P+1, fiind de 998 mp. Imobilul va avea o capacitate de aproximativ o mie de persoane şi va fi dotat şi cu parcare proprie. Pentru noul cămin, autoritatea locală a încheiat un parteneriat cultural cu Direcţia de Cultură a judeţului pentru evenimente din acest domeniu. Administraţia locală din Valu lui Traian a realizat la sfârşitul anului 2009, pe 28 decembrie, recepţia locuinţelor sociale şi urmează să demareze construcţia blocurilor ANL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii