Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitatie cu ofertanti slab pregatiti la Cumpana

ro

02 Mar, 2009 01:31 2154 Marime text

containere_poza_buna.jpg#Fără ofertă tehnică, fără grafic de execuţie ori certificate ISO 9001 - aşa s-au prezentat la licitaţie de vineri unii dintre ofertanţi.

După ce, la începutul săptămânii trecute, autorităţile locale din Cumpăna au dat startul proiectului finanţat de la Uniunea Europeană, prin fonduri PHARE, „Colectare selectivă şi construcţia unei staţii de sortare", vineri  a avut loc licitaţia pentru „Servicii de promovare". Scopul acestei campanii este acela de pregătire şi derulare a unei campanii de comunicare şi conştientizare a populaţiei.

Pentru prima etapă din programul „Colectare selectivă şi construcţia unei staţii de sortare", cinci firme şi-au declarat intenţia de a se ocupa de informarea şi conştientizarea cetăţenilor despre efectele pe care le are colectarea selectivă a deşeurilor: SC Puls Media Com SRL - Constanţa, SC Vizual SRL - Agnita, judeţul Sibiu, SC Tact SRL - Cluj-Napoca, SC Quald Design SRL - Cluj-Napoca, SC Infcon SA - Constanţa. Invitaţia de participare la licitaţia privind atribuirea unui contract de achiziţie a fost publicată în SEAP, în data de 17 februarie.

Cu excepţia a două societăţi interesate de punerea în aplicare a acestui proiect, celelalte trei au avut probleme în ceea ce priveşte modalitatea de întocmire a documentaţiei ataşate ofertei. Cele mai multe probleme le-a avut SC Puls Media Com SRL. Reprezentanţii firmei nu au prezentat documentaţia de atribuire, oferta tehnică şi oferta financiară în plicuri diferite, aşa cum prevede caietul de sarcini. Mai mult, oferta tehnică nici nu a existat printre documentele ataşate, la fel şi graficul de execuţie, standardele de asigurare a calităţii - ISO 9001 şi certificatele de bună execuţie. Nici personalul care s-ar fi putut ocupa de derularea campaniei nu era specificat în ofertă. Oferta financiară cu care aceştia au venit a fost de 41.570 euro, fără TVA. Cea de-a doua firmă care a depus oferta a fost SC Vizual SRL - Agnita, judeţul Sibiu. Documentaţia acesteia a fost întocmită conform cerinţelor înscrise în caietul de sarcini, oferta financiară a acesteia fiind de 25.720 euro.

Cerinţe obligatorii, nerespectate

Cea de-a treia firmă, SC Tact SRL Cluj-Napoca, şi-a prezentat oferta împreună cu doi subcontractanţi, SC Cristal Print SRL şi SC Ad Prod. Fiecare dintre cei trei a avut probleme la documentele aduse: SC Tact SRL nu a avut ataşate procesele verbale de recepţie, iar celelalte două nu au documentaţiile de calificare prevăzute la punctul 4.1 în fişa de date a achiziţiei referitoare la declaraţiile privind subcontractanţii. De asemenea, nici cerinţa obligatorie, referitoare la deţinerea de către lider, SC Tact SRL, a 70% din proiectul pe care urmează să-l pună în aplicare. După cum arătau datele din documentele ataşate, SC Ad Prod are 30,9%, SC Cristal Print SRL - 17,75, iar restul e deţinut de liderul SC Tact SRL. Nici bilanţul contabil pe ultimii trei ani nu a fost ataşat, decât pentru SC Tact SRL. Oferta acestora s-a ridicat la 16.070 euro, fără TVA. Cea de-a doua firmă care nu a avut probleme în privinţa documentaţiei a fost SC Quald Design SRL - Cluj Napoca, a cărei ofertă s-a ridicat la 28.843, 75 euro, fără TVA. Cea de-a cincea firmă, SC Infcon SA, nu a avut nici grafic de execuţie a lucrării, nici contractele şi procesele verbale de recepţie ale lucrărilor pentru care a adus recomandări. Oferta acestora a fost de 29.132,70 euro, fără TVA, valabilă 60 de zile.

Firma care va întruni cel mai mare punctaj va trebui să elaboreze materiale de informare într-un număr suficient de mare pentru a prezenta relevanţă la nivel local, să tipărească 5.000 broşuri - ghiduri de informare şi educare a grupului ţintă, plus 14.000 fluturaşi de promovare a proiectului şi 400 afişe de sensibilizare şi informare a grupului ţintă. Mai mult, aceştia trebuie să realizeze un panou afişaj temporar şi, ulterior, un panou afişaj permanent - exact lângă staţia de sortare şi 37 de panouri afişaj insule de colectare. De asemenea, le revine sarcina să mai inscripţioneze 210 containere şi două autocompactoare, să facă 5.000 de insigne şi patru bannere publicitare, dintre care unul pentru sală şi trei pentru exterior.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii