Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lacrimi şi supărare la bacul de toamnă Zece candidaţi au luat note mai mari de opt (galerie foto)

ro

05 Sep, 2011 00:00 1610 Marime text
cap_7.jpgNepăsare totală faţă de sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Asta s-ar putea spune despre cei care au susţinut examenul de maturitate. Cei aproape 3.000 de absolvenţi de clasa a XII-a nu s-au sinchisit să se deplaseze la liceu pentru a-şi afla nota obţinută la Bac. Spre exemplu, ieri, doar patru elevi aşteptau cu nerăbdare, în jurul prânzului, la Liceul Teoretic Ovidius, afişarea rezultatelor.

Tot ieri, cei nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune constataţii. Între 5 şi 6 septembrie, contestaţiile depuse vor fi rezolvate, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie. Dacă după prima sesiune de Bacalaureat procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Constanţa a fost de aproape 60%, la cea de a doua sesiune a scăzut la 11%, înainte de contestaţii.

 Bac_-_Bac_2.jpg

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, 2.026 de candidaţi au fost declaraţi „respinşi". Niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să susţină examenele de maturitate cu nota zece. De asemenea, 1.867 de candidaţi au obţinut note de cinci. Alţi 245 au fost notaţi cu note cuprinse între 5 şi 5,99. Cu note cuprinse între 6 şi 6,99 au fost notaţi 245 de candidaţi, iar 31 cu note cuprinse între 7 şi 7,99. De asemenea, doar zece candidaţi au primit note cuprinse între 8 şi 8,99. „Rezultatele examenului demonstrează faptul că elevii nu s-au pregătit suficient", a explicat preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, Margareta Constantin, inspector din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean. La nivelul judeţului Constanţa, în timpul celei de a doua sesiuni a Bacalaureatului au fost eliminaţi de la examene 21 de candidaţi pentru că au fost prinşi copiind. Potrivit noii metodologii a Bacalaureatului, candidaţii care vor fi prinşi copiind nu vor mai putea participa la examenul de Bacalaureat în următoarele două sesiuni. Aceştia vor putea susţine Bacul cel mai devreme în vara anului 2013. În plus, toate examenele susţinute până la eliminare nu sunt recunoscute.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii