Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:21 04 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe Bacalaureatul 2020, sesiunea de toamnă La Constanța au fost organizate 15 centre de examen pentru cei 1.584 de candidați

ro

24 Aug, 2020 00:00 2159 Marime text

Din cei peste 42.700 de candidaţi care s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului național de Bacalaureat 2020, 1.584 provin din județul Constanța - 995 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar 589 de candidați sunt din promoţiile anterioare.
Pentru aceștia au fost pregătite 15 centre, cărora le-au fost arondate candidații provenind din mai multe unități de învățământ, care nu au promovat Bacalaureatul anul acesta sau în seriile anterioare.
Centrele aprobate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța sunt: Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța (39 candidați), Liceul Tehnologic „Pontica” (53 candidați), Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” (65 candidați), Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” (85 candidați), Liceul Tehnologic de electrotehnică și telecomunicații (88 candidați), Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” (129 candidați), Liceul de marină (102 candidați), Liceul Tehnologic „I.N. Roman” (101 candidați), Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari (81 candidați), Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia (89 candidați), Liceul Economic „Virgil Madgearu” (177 candidați), Liceul Energetic (90 candidați), Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (152 candidați), Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru” (130 candidați) și Liceul Teoretic „Lucian Blaga” (185 candidați).
De această dată, președintele Comisiei județene de bacalaureat este inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai, iar vicepreședinte este prof. Daniela Bălănescu, inspector școlar de specialitate matematică.
 
Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 - 27 august, după următorul calendar:
24 august: Limba și literatura română - E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
26 august: proba la alegere a profilului și specializării - E.d)
27 august: Limba și literatura maternă -  proba E.b)
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.
 
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.
 
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

 
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
 
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
 
Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Reamintim că toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC - MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile și pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat.
 
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
 
Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
 
Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a examenului.
 
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
 
În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii