Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ileana Jean, sora actorului Jean Constantin, şi-a lansat cartea autobiografică

ro

14 Apr, 2011 02:32 6946 Marime text
biblioteca_material_scris_de_nicoleta_2.jpgProfesoara de limbă română Ileana Jean, sora regretatului actor Jean Constantin, şi-a prezentat ieri, la Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman", cartea autobiografică „Izvorul Vieţii - Întoarcerea acasă".

Ileana Jean şi-a consacrat 34 de ani catedrei de limba şi literatura română. Dincolo de profesie, cititul şi scrisul reprezintă lucrurile cele mai importante din viaţa sa, după cum mărturiseşte astăzi, la cei 76 de ani. „Cartea a fost scrisă în şapte luni. Este prezentat destinul unei femei, începând cu copilăria. Este foarte greu să scrii o carte autobiografică, deoarece am retrăit toate momentele din viaţa mea", a declarat Ileana Jean.

biblioteca_material_scris_de_nicoleta.jpgSora celebrului Jean Constantin a publicat şi un volum de versuri, în 1982, cu titlul „Vasul Danaidelor", la Editura Litera. Abia acum, la aproape trei decenii de la debutul editorial, Editura Muntenia i-a tipărit volumul memorialistic „Izvorul Vieţii - Întoarcerea acasă". „Ce-i drept, pentru mine n-a contat să ies în faţă cu orice chip, pentru că mă dedicasem din copilărie magiei cunoaşterii din cărţi şi comunicării cu oamenii, mai ales cu elevii mei, pentru care am vrut să fiu un model. Nu ştiu exact cât am reuşit, aşadar, mi s-a părut mai importantă decât creaţia în sine, deşi de la 14 ani am scris întotdeauna, umplând zeci de caiete cu impresii şi alte încercări....", a spus Ileana Jean. La evenimentul de lansare au participat foşti elevi, pastorul Emanuel Grozea, scriitoarea Clara Mărginean şi Adriana Gheorghiu, directorul interimar al bibliotecii I.N. Roman.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Maria 14 Apr, 2011 10:11 Mi-a fost profesoara de limba romana. Bine pregatita, destul de bun pedagog, dar sarita multisor de pe fix! Si o cheama Elena, nu Ileana (Cosanzeana), cum se viseaza ea.