Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Groapa de pe Traian se adânceşte continuu (galerie foto)

ro

12 Oct, 2010 00:00 2222 Marime text
chiru___.jpgInspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud-Est Constanţa, Gigi Chiru, a fost prezent ieri pe strada Traian, după ce locatarii i-au solicitat acestuia o întâlnire pentru a discuta despre problema craterului format. A constat însă că niciun locatar nu era dispus să vorbească despre nemulţumiri şi, mai mult, groapa se adâncise cu încă doi metri.

Invitaţia a fost lansată la interviul online la care inspectorul-şef al ITC a participat în cursul după-amiezii de vineri pe site-ul cotidianului nostru. Chiar dacă se arătau interesaţi de problema gropii formate în stradă, reparată şi iar stricată, niciun locatar nu s-a obosit să coboare din casă pentru a-şi exprima nemulţumirile. În schimb, Chiru a declarat că va mai încerca să se întâlnească cu locatarii pentru a le explica cum stau lucrurile de fapt.

În ceea ce priveşte craterul format din nou în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, faţă de ziua precedentă, când terasamentul se surpase doi metri, ieri, groapa se adâncise cu cel puţin alţi doi metri în unele părţii ale gropii. Nicidecum cu cei zece centimetri despre care Marian Nichitov, soţul administratorei SC Arazu Design SRL, Mădălina Nichitov, firmă care s-a ocupat de acoperirea craterului de pe strada Traian, spunea că este maximul care se va mai tasa încărcătura din crater. „Avem neconformităţi de la proiectare, expertizare şi executare. Aici, tot timpul a curs apa, a apărut o breşă nouă în zidul de piloni. Ploaia nu a făcut decât să grăbească procesul de apariţie a apelor şi de creare a breşelor în peretele de rezistenţă“, a precizat Chiru.

chiru_2.jpg

Cât despre măsurile care au fost luate începând de duminică, Chiru a declarat că inspectorii ITC au deschis un act de control şi au constatat că cea de-a doua surpare s-a produs din cauza apelor subterane care nu s-au oprit niciodată, ape a căror sursă nu se cunoaşte: „Primăria ar trebui să dispună o verificare, o analiză a apei, de natură să ne arate din ce reţea de apă este, de apă menajeră, de apă potabilă sau de agent termic. Există un pericol de amplificare a fenomenului şi vom avea probleme cu strada Traian permanent“. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bubu 12 Oct, 2010 16:52 de ce nu vede nimeni adevaratii vinovati? Aia are ziceau ca fac acolo mall unde sunt? nu ii gaseste nimeni sa ii traga la raspundere? De ce au sapat gauroiu ala daca nu au de gand sa faca nimic acolo??
  • ROMANA 12 Oct, 2010 09:08 nene chirule,vad ca tot stai pe traian.uite,eu si fiica mea te invitam la noi la o cafea ca sa ne povestesti ce adresa ai caci noi vrem sa ne mutam la dumneata.ce zici ?