Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul „jaful secolului“, debut cu amânare

ro

25 Sep, 2010 00:00 2327 Marime text
cristel__-_cristian_marian_gheorghiu.jpgProcesul mult-trâmbiţatului „jaf al secolului“, în care cunoscutul Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, este judecat pentru tentativă de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a debutat ieri pe rolul Judecătoriei Constanţa.

De bine ce-a început, însă, dosarul a fost amânat, o parte dintre avocaţii apărării solicitând acordarea unui nou termen de judecată, pentru a putea pregăti o apărare corespunzătoare acuzaţiilor ce li se aduc celor şase suspecţi. Alături de Cristel, au fost trimişi în judecată şi Valentin Ifrim, Gheorghiţă Ciocârlan, Ionuţ Velichea şi Claudiu Nicuşor Vlăescu - indivizii prinşi alături de el la locul faptei -, dar şi Ionuţ Moroianu, despre care s-a stabilit ulterior că ar fi sprijinit acţiunile celor cinci. De menţionat că, pe parcursul urmăririi penale, niciunul dintre suspecţi nu a recunoscut comiterea faptei, ci şi-au susţinut cu tărie nevinovăţia. Cristian Marian Gheorghiu a fost prins în flagrant pe 24 iunie, în zona Faleză Nord, în jurul orei 22.00, în timp ce-şi supraveghea acoliţii, care, acoperiţi cu cagule şi înarmaţi cu leviere şi şurubelniţe, săreau gardul în curtea unuia dintre sediile lanţului de bijuterii Sevda. Poliţiştii au declarat ulterior că, dacă le-ar fi reuşit acţiunea, indivizii ar fi dat „jaful secolului“ la Constanţa, prejudiciul astfel produs fiind estimat la 4.000.000 de lei. Noua înfăţişare a fost fixată pe data de 22 octombrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • RaduCU 25 Sep, 2010 00:44 Intr-adevar a fost cel mai tare caz rezolvat de politia Constanta alaturi de ala cu ferma de canabis. Bravo politistilor!