Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Chiru a verificat demararea lucrărilor la refacerea falezei din Eforie Sud

ro

20 Jan, 2011 02:41 1821 Marime text
chiru_2.jpgIeri, directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Christian Gigi Chiru, a fost prezent încă de dimineaţă la Eforie Sud, în zona Camping Cosmos - Strada Ion Vodă cel Cumplit, la locul unde au fost reluate lucrările de consolidare a falezei.

Pe lângă prezenţa directorul IJC, la faţa locului s-au mai aflat şi reprezentanţii constructorilor, dar şi beneficiarul lucrării, Administraţia Bazinală a Apelor Dobrogea Litoral. Potrivit celor declarate de Chiru, lucrarea de consolidare a falezei se va realiza în trei etape. Într-o primă fază se va încerca să se scoată apa din sol, prin metode specifice, în vederea stabilizării malului, prin realizarea unor drenuri care să dirijeze apa din sol spre mare.

chiru.jpgUlterior, se va trece la refacerea efectivă a falezei. De precizat că lucrarea se va realiza în trepte, adică se va aduce pământ şi se va compacta. La acest moment, executantul care realizează lucrările de stabilizare şi refacere a falezei din zona Capul Turcului din Eforie Sud, în speţă SC Lescaci Com SRL, a demarat prima etapă a întăririi taluzului. Reprezentanţii firmei care va executa lucrarea au precizat că au fost aduse utilajele în zonă, s-a început organizarea de şantier, pregătirea drumurilor de acces şi crearea frontului de lucru. Stabilizarea se va realiza de la baza falezei spre creasta taluzului. Potrivit constructorilor, lucrările vor dura aproximativ trei sau patru luni, termenul de finalizare fiind cu aproximaţie 10 - 15 iunie, adică începutul sezonului estival.

chiru_3.jpgLa rândul lor, reprezentanţii ABADL au precizat că lucrarea are toate avizele obţinute, existând deja fonduri alocate acestei lucrări. ,,Aşa cum a fost programată, lucrarea de stabilizare şi consolidare a falezei de la Eforie Sud a demarat în cursul zilei de astăzi. Vestea bună este că cei din conducerea ABADL m-au informat că finanţarea proiectului este asigurată, soluţia tehnică de intervenţie este vizată de verificator şi agreată de beneficiar, drept pentru care punerea în siguranţă şi consolidarea falezei în sectorul Campingului Cosmos - strada Ion Vodă cel Cumplit va fi finalizată în maxim trei-patru luni. Pe tot parcursul lucrărilor, inspectorii hidrotehnişti din cadrul IJC Constanţa vor participa pe etape şi faze determinate la tot procesul de intervenţie, reabilitare şi consolidare a falezei din Eforie Sud", a mai adăugat directorul IJC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii