Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ziua lui Hagi Consulatul Chinei s-a mutat in fosta locuinta a fotbalistului

ro

08 Feb, 2010 02:49 6826 Marime text
cap_1.jpgDupă ce a vizitat mai multe case din Constanţa, pe parcursul mai multor luni, consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Wang Tieshan a decis că cea mai reprezentativă clădire în care poate funcţiona Consulatul General al RP Chineze este întocmai casa marelui fotbalist Gheorghe Hagi. Chiar dacă iniţial nu s-a vorbit despre costul tranzacţiei, ulterior s-a precizat despre faptul că vânzarea a fost cotată la patru milioane de euro.

Inaugurarea oficială a noului sediu al Consulatului a avut loc joi, 4 februarie, în prezenţa ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România, Liu Zengwen, a Consulului General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Wang Tieshan dar şi a numeroşi invitaţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale din cele patru judeţe care aparţin de consulat şi a şefilor din învăţământ, poliţie şi alte instituţii publice constănţene. De pe lista acestora au făcut parte secretarul executiv al PSD Constanţa şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Aurelian Zaheu dar şi Şeful Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis", colonelul Costică Cojoc. Cu acest prilej, la recepţie a fost prezentă şi soţia fotbalistului Gheorghe Hagi, Marilena. De precizat că vineri, 5 februarie, fostul mare fotbalist a împlinit 45 de ani.

onsulat_marilena_hagi.jpgÎn cadrul unei recepţii oficiale, consulul general a declarat că negocierea cu familia lui Gheorghe Hagi a decurs bine şi că decizia de cumpărare a acestei locuinţe a fost luată după ce a vizitat mai multe case. Consulul Wang Tieshan a declarat că ţara sa va acorda o atenţie şi mai mare celor patru judeţe care aparţin de consulat: Constanţa, Galaţi, Brăila şi Tulcea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii