Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de 270 de miliarde de lei vechi Opt firme se bat pe renovarea Sanatoriului Techirghiol

ro

07 Dec, 2010 00:00 4659 Marime text
licitatie_sanatoriu_-_techirghiol_sanatoriul_balnear_04.jpgLa Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol a avut loc ieri deschiderea ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie pentru contractul de lucrări având ca obiect "Reparaţii capitale - Modernizare Pavilion A" - proiectare şi execuţie

Comisia de evaluare pentru atribuirea acestui contract, numită prin Dispoziţia nr. 13411/6.12.2010 a managerului interimar Vasilică Rusu, a fost alcătuită din Daniela Ciorbaru - din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa - preşedinte şi din membrii Sevdicher Gafar şi Constantin Feizi Asan.

De asemenea, în cadrul comisiei de evaluare, a participat în calitate de observator şi Alina Stoianof, din cadrul Primăriei Techirghiol. La licitaţie s-au prezentat ieri opt ofertanţi, urmând ca în perioada următoare să fie analizate ofertele în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor de eligibilitate. De precizat că ofertele financiare se vor deschide într-o etapă ulterioară. Prima ofertă deschisă a fost cea a SC Euro Construct Internaţional, lider de asociere cu firmele SC Loial Impex SRL şi SC Princer SA. De precizat că primele două firme sunt executanţi, cea de-a treia fiind proiectant. Cea de-a doua ofertă deschisă a fost cea a SC Building Astrom SRL Piteşti, care s-a prezentat la licitaţie având ca subcontractant pe partea de proiectare firma SC House Consult SRL. Oferta SC General Service Grup 98 SRL, care s-a prezentat la licitaţie în asociere cu SC Proiect SA, a fost deschisă a treia. Cea de-a patra ofertă a aparţinut SC Atheneum Construct SA, care a participat la procedură în asociere cu SC Proiect Bucureşti Grup. A cincea ofertă deschisă a aparţinut SC Recon şi Doje SRL - ofertant atât în ceea ce priveşte proiectarea cât şi execuţia. A şasea ofertă deschisă a aparţinut SC Rico SRL, care a participat la procedură având ca subcontractant firma European Business Consult SRL. Oferta SC Almacons SRL a fost cea de-a şaptea deschisă, firma fiind lider al asocierii cu SC ABC Val SRL şi SC Euroton SRL. De precizat că această asociere are doi subcontractanţi: SC Hayat Construct SRL pe partea de instalaţii electrice şi SC Almaclima SRL pe cea de instalaţii sanitare şi termice. Cea de-a opta ofertă deschisă a fost cea a Taddei SPA din Italia, care s-a prezentat în asociere cu SC Building Solutions SRL şi SC Eurodesign Favero & Milan.

Reparaţiile vor dura doi ani

De precizat că valoarea estimată a lucrărilor, fără TVA, este cuprinsă între 27.000.000 de lei şi 27.890.000 de lei, aşadar o sumă fabuloasă pentru un contract încheiat în aceste vremuri de criză. Durata contractului este de 24 de luni de la data atribuirii. Participanţii au avut obligativitatea de a prezenta o medie a cifrei de afaceri obţinute din prestarea de servicii de proiectare şi execuţie de lucrări pe ultimii trei ani (2007, 2008, 2009) egală sau mai mare de 30.000.000 de lei. De asemenea, candidaţii trebuie să demonstreze că au acces la sau că au disponibile resurse reale, negrevate de datorii, linii de credit confirmate de bănci sau alte mijloace financiare suficiente pentru a realiza cash flow de execuţie a lucrării, în cuantum de minim 2.000.000 de lei pentru o perioadă de minim şase luni. Ofertanţii trebuie să facă dovada unei experienţe similare, după cum urmează: în domeniul proiectării - în valoare de minim 2.000.000 de lei, demonstrabilă prin maxim două contracte de proiectare în construcţii civile de utilitate publică similare, executate în ultimii trei ani; în domeniul execuţiei - în valoare de minim 25.000.000 de lei, demonstrabilă prin maxim două contracte de execuţie construcţii civile de utilitate publică similare, executate în ultimii cinci ani. Tipul procedurii de achiziţie este licitaţia restrânsă accelerată, iar criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tantar! 09 Dec, 2010 18:54 reteta: janetta toanca n 1 Buc,Sarbu Laurentiu n 1 buc,(pisica si vulpe)n 1 buc Silviu Rusu (pinochio)si n 4 monezi de aur de impartit,puneti tot in tru-n robot si amestecati bine,rezultatul o sa fie castigator de prajitura asta,sc Atheneum Construct sc Proiect Bucuresti Grup!
  • robin hood 08 Dec, 2010 17:03 D-nul rusu cred ca trebuia sa tina o sedinta cu personalul care isi desfasoara activitatea in acel pavilion si sa le explice ce o sa se intample cu ei in urmatorii doi ani...asa era corect,ceva nu miroase a bine cu licitaita asta in viteza.Bourceanu a renovat si el pavilionul b dar nu s-a simtit ca a fost inchis,pentru ca lucrarea s-a facut pe tronsoane...in fine Sanatoriul de la Techirghiol este o vaca de la care mulg toti si nimeni nu face nimic in privinta asta.RUSINE,RUSINE,RUSINE!!!!!!
  • popescu 07 Dec, 2010 12:01 dana esti functionar public.esti incompatibila.las o pe jana sa isi rupa gatul singura