Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaborare între Ovidius şi universitatea din Odessa Dănuţ Tiberius Epure - „Pin noul protocol facem paşi pentru creşterea vizibilităţii universităţii noastre"

ro

15 Nov, 2012 02:58 1569 Marime text

Universitatea Ovidius a încheiat un protocol în domeniul cercetării ştiinţifice, cooperării şi colaborării internaţionale cu Universitatea Maritimă Naţionala Odessa, Ucraina. UNMO este principala universitate din Ucraina care pregăteşte specialişti în domeniul transportului maritim, inclusiv organizarea şi managementul companiilor de transport şi logistică. Luând în calcul interacţiunea viitoare dintre sistemul de transport ucrainean şi cel al ţărilor Uniunii Europene, economia Ucrainei are nevoie de personal specializat pentru operaţiunile de transport multimodal. Din acest motiv, colaborarea instituţiilor de învăţământ superior este de dorit şi necesară la programele comune de dezvoltare.

În baza protocolului, se vor intensifica relaţiile de colaborare între Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Ovidius şi Facultatea de Economie şi Afaceri din cadrul Universităţii Maritime Naţionale Odessa, participarea la activităţi comune în domeniul cercetării ştiinţifice organizate cu instituţii de cercetare ştiinţifica şi de învăţământ superior de prestigiu din alte state, organizarea în comun de manifestări ştiinţifice, organizarea în comun a unor cursuri postuniversitare sau de masterat, facilitatea schimbului de profesori, cercetători şi studenţi, practică a studenţilor în parteneriat în cadrul celor două universităţi. Protocolul a fost semnat cu ocazia vizitei prof. dr. Elena Condrea şi prof. dr. Anca Cristina Stanciu de la Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii Ovidius, în Ucraina, la începutul lunii noiembrie, pentru finalizarea cursurilor în cadrul Programului - Şcoala de vară „Dezvoltarea Sistemului de transport Multimodal şi Protecţia Mediului pentru ţările CEI pentru Legislaţia Dunării" 2012 (spectrul de cooperare: Infrastructură şi Transport). „Facultatea de Ştiinţe Economice are în vedere consolidarea şi dezvoltarea continuă a relaţiilor de colaborare cu instituţii academice şi organisme profesionale din ţară şi străinătate şi, de asemenea, cu mediul de afaceri, în beneficiul procesului de învăţământ.

Recent, Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Ovidius a fost gazda reuniunii coordonatorilor programului Tempus MODEP, un amplu proiect universitar care se încheie în luna ianuarie 2013. Cu acest prilej, împreună cu reprezentanţi din 13 universităţi din Europa şi nu numai am discutat în vederea desfăşurării de programe comune (licenţa, master) profesionalizate, adaptate pieţei muncii în universităţile partenere în domeniul managementului întreprinderilor şi administraţiile publice, conform procesului Bologna, finalizate cu diplomă dublă sau multiplă. Prin noul protocol cu cea mai importantă universitate din Ucraina facem paşi importanţi pentru creşterea vizibilităţii universităţii noastre şi, totodată, pentru formarea unor specialişti cu o bună pregătire teoretică şi practică", a declarat rectorul prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii