Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce-a mai ramas din Spitalul Regional (galerie foto)

ro

03 Jun, 2009 03:11 3540 Marime text

spitalul_regional_01.jpgDe investiţia care ar fi trebuit să aducă la Constanţa o unitate sanitară cu aparatură de ultimă generaţie s-a ales praful

Un proiect pompos al liberalilor, care venea ca o salvare atât pentru medicii sătui să desfăşoare actul medical în condiţii mizere, cât şi pentru constănţeni. Un proiect care ar fi trebuit să producă un boom imobiliar în zona unde ar fi fost ridicat. Dar a rămas atât... doar un proiect.

spitalul_regional_02.jpgPentru că, în realitate, Spitalul Regional Universitar de Urgenţă sau, mai bine zis, spaţiul pe care ar fi trebuit să se ridice este un câmp plin de verdeaţă, la marginea căruia mai pasc ovinele. Pentru că s-a ales praful de investiţia care ar fi trebuit să aducă la Constanţa o unitate sanitară cu aparatură de ultimă generaţie, cu o echipă de medici specialişti profesionişti, care să deservească şase judeţe, respectiv Constanta, Galaţi, Tulcea, Brăila, Buzău şi Vrancea. Vestea că Spitalul Regional care urma să se ridice pe o suprafaţă de circa şase hectare, în zona Sere din Km 4-5, va rămâne doar un vis frumos a dat-o, în ianuarie a.c., preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Irinel Popescu. „Proiectul spitalelor regionale este în mare pericol. Una dintre priorităţile mele din campania electorală a fost Spitalul Regional de la Craiova. Nu că mi l-aş dori eu, dar şi-l doresc colegii mei de aici. Prima decizie nu-mi aparţine, ci aparţine ministrului Sănătăţii, însă am discutat deja această problemă. Ideea este că, dacă va exista finanţare, şi aici am mari dubii, Craiova va fi, cu siguranţă, printre primele spitale care vor fi luate în discuţie. Mai ales că există premise mult mai bune decât în cazul a multe dintre celelalte spitale", declara acesta la începutul anului. Despre Constanţa, nimic. Aşa că tot ce-a mai rămas din promisiunile fostului guvern este doar o pancartă la capătul unui teren plin de buruieni, care atenţionează că acolo se va construi Spitalul Regional Universitar de Urgenţă. Atât. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii