Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cat au muncit senatorii constanteni in 2009

ro

12 Dec, 2009 01:29 1546 Marime text
mircea_banias_06.jpgDupă ce ieri le-am verificat activitatea celor 12 deputaţi constănţeni la un an de la preluarea mandatului de parlamentar, azi a venit rândul celor patru senatori. În fruntea celor mai sârguincioşi se află social-democratul Nicolae Moga, urmat la mică distanţă de liberalul Puiu Haşotti.

Dacă deputaţii au avut interpelări, întrebări sau au depus moţiuni de ordinul zecilor, nu la fel se poate spune despre senatorii constănţeni. Cel mai implicat din cei patru, trimişi să reprezinte judeţul în capitală, cel mai harnic a fost pesedistul Nicolae Moga care, în anul care s-a scurs de la preluarea mandatului a avut zece declaraţii politice, o întrebare dar şi o interpelare. Acesta este urmat de liberalul Puiu Haşotti care, cunoscut pentru vocea sa vehementă - printre singurele din grupul liberalilor, a avut nouă declaraţii politice, o întrebare, o interpelare, depunând şi cinci moţiuni. Dintre acestea, patru au fost respinse, una singură fiind adoptată. Următorul pe lista senatorilor sârguincioşi se află pedelistul Mircea Banias cu cinci declaraţii politice, o întrebare şi o interpelare. Cel mai puţin se pare că a muncit PSD-istul Alexandru Mazăre care a avut, într-un an de mandat, o singură declaraţie politică, o întrebare şi două interpelări, una referitoare la includerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pe lista unităţilor ce derulează Programul Naţional de Boli Cardiovasculare iar alta la situaţia de la IMUM Medgidia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ANTON 12 Dec, 2009 11:46 Marea interpelare pe care a facut-o Mazare jr. pentru clinica de chirurgie cardiovasculara a fost un mare ESEC. Bazac i-a raspuns la momentul respectiv ca motivul principal al neincluderii in Program este dat de relatiile foarte proaste pe care Prof. Patrut le are cu ceilalti sefi de clinici din tara,care nu isi dau acordul pentru finantarea clinicii. Trebuia alcatuit un dosar in prealabil, Patrut l-a facut in bataie de joc si ceilalti i-au raspuns pe masura. Mazare jr. incerca astfel sa dreaga putin busuiocul, patrut fiind adus cu surle si trambite de gasca Mazare-Constantinescu la Constanta. Initial, cu tupeul caracteristic, Patrut a declarat sus si tare in campania electorala din 2008 ca nu are nevoie de Programul national, ca se descurca singur. Cand a vazut ca nu poate l-a bagat la inaintare pe Mazare jr. care a crezut ca rezolva cu o interpelare si prost scrisa si prost argumentata. Un mare tun, Clinica de chirurgie cardiaca si reactivarea unui chirurg dubios au ajuns subiect de interpelare parlamentara!!! sa vedem cand vor ajunge subiect de ancheta DNA!!!