Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul RAJDP, bazat pe „perspective" de contracte

ro

20 Oct, 2009 03:19 1388 Marime text
rajdp_dezapezire.jpgConsilierii judeţeni vor dezbate în şedinţa de mâine şi proiectul privind modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, precum şi a listei de investiţii a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Ca şi proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din cotele defalcate din impozitul pe venit, nici acest proiect, iniţiat de către preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu are ataşate anexele prin care se modifică bugetul RAJDP şi lista de investiţii.

Interesant este faptul că în expunerea de motive a proiectului se precizează elementele pe care se fundamentează propunerea actualizată a bugetului de venituri şi cheltuieli. Iniţiatorul precizează că modificările se bazează pe „necesarul de echipare tehnică", „perspectivele reale de încheiere de contracte cu alţi beneficiari (primării şi autorităţi ale administraţiei centrale, agenţi economici publici şi privaţi etc)" şi pe „situaţiile de urgenţă numeroase înregistrate în ultimul timp". De precizat că aceste contracte, la care face referire iniţiatorul, le privesc şi pe cele de deszăpezire pe care RAJDP le încheie cu unele unităţi administrativ-teritoriale. În ultima perioadă însă, din ce în ce mai multe primării şi-au achiziţionat buldo-excavatoare, renunţând la aceste contracte cu RAJDP, pentru care plăteau şi „ore în aşteptare", adică erau bune de plată chiar dacă nu ningea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 05 Nov, 2009 11:13 banii la inchiriati hotilor