Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Dima taxeaza greselile agentilor economici

ro

02 Jun, 2009 02:48 2113 Marime text
bogdan_dima_18.jpgŞeful Comisariatului Regional al Protecţiei Consumatorilor (CRPC) consideră că verificările unităţilor de pe litoral sunt ineficiente şi avertizează agenţii economici că, în cazul în care nu vor respecta regulile ce-i vizează, vor fi aspru sancţionaţi. 

„În sezonul estival, o problemă este cea a controalelor. Puhoiul e de la ora 12,00, astfel încât nici nu ştiţi unde să vă împărţiţi. Cei de la Garda Financiară vor aia, cei de la DSV, Sanepid vor ailaltă şi tot aşa, astfel încât în plină masă a turiştilor, în loc ca dumneavoastră să aveţi grijă ca turiştii să fie bine serviţi, alergaţi de la control la control", a declarat Bogdan Dima, director al CRPC, la o întâlnire de la Eforie Nord, la care au participat circa 80 de agenţi economici. El a mai spus că se vor face eforturi pentru ca inspectorii să efectueze controalele până la ora 12.00 şi, probabil, după ora 15.00, iar în cazul reclamaţiilor nu se va ţine cont de oră. Bogdan Dima a anunţat că, în cazul în care nu se vor respecta regulile, agenţii economici vor fi aspru sancţionaţi. Cele mai dese nereguli constatate în unităţile de pe litoral au fost comercializarea produselor expirate sau condiţionarea turiştilor de a consuma un fel de mâncare la terasă, în timp ce aceştia îşi exprimaseră dorinţa de a bea doar un suc. „Am întâlnit foarte mulţi operatori care condiţionau consumarea unui suc de mâncare. Este o practică abuzivă, care va fi sancţionată foarte drastic. Amenda porneşte de la 300 de milioane de lei vechi şi nu mai există posibilitatea să plătiţi jumătate din minim. Şi nu vă voi da avertismente pentru o asemenea practică. Consideraţi că avertismentul este ceea ce vă spun acum", le-a spus Bogdan Dima agenţilor economici. La acţiunea de consiliere a participat şi primarul oraşului, Ovidiu Brăiloiu, care şi-a exprimat speranţa că nu se vor mai face „controale fără noimă, neeficiente, efectuate de acele aşa-zise echipe mixte". „Controalele trebuie să fie mai discrete, mai eficiente şi trebuie să se renunţe la practicile celor ce pretind zece milioane de lei pentru a aplica o amendă minimă de zece milioane de lei, cu promisiunea de a lăsa, ulterior, agentul economic în pace, fără să-l mai verifice", a declarat acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • spit vbl 11 Jun, 2009 15:14 dima sa se lase de amenintari si sa vada de whiski-ul si de parfumul cu care la dat si pe mazare, virginia stefanica si nicusor mai usor cu manglele ca stie tot spit-ul cine este dima