Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În sfârşit, Spitalul Judeţean va avea condiţii omeneşti. Vezi ce alte modificări vor fi făcute

ro

22 Sep, 2011 01:00 1468 Marime text
Spitalul Judeţean va deveni o unitate sanitară modernă, în care pacienţii vor avea săli de aşteptare dotate cu TV, susţine managerul Dănuţ Căpăţînă.

Odată cu finalizarea construcţiei parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, şi Policlinica nr. 1 îţi va schimba înfăţişarea. Potrivit managerului celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, Dănuţ Căpăţînă, Consiliul Judeţean Constanţa va aloca fonduri pentru reabilitarea faţadei Policlinicii, dar şi a scărilor de acces. „Faţada Policlinicii nr. 1 nu a fost renovată niciodată. Vom renova faţada, vor reabilita scările, vom face rampă de acces pentru persoanele cu handicap. De asemenea, cu susţinerea financiară a Consiliului Judeţean, casa scării de pe cele nouă etaje ale spitalului va fi transformată în săli de aşteptare pentru pacienţi şi aparţinători. Noile săli înfiinţate vor fi dotate cu mobilier şi televizoare. Astfel vom scăpa de aglomeraţia din secţii", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Dănuţ Căpăţînă. O altă noutate îmbucurătoare pentru pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean este că vor avea parte de lenjerie de pat nou-nouţă. „Vom avea lenjerie de diferite culori, care să fie uşor identificată de secţii", a mai spus Dănuţ Căpăţînă. Cât priveşte preluarea Spitalului de Ftiziologie din Agigea de către Spitalul Judeţean, managerul Dănuţ Căpăţînă a precizat că dosarul cu toate actele a ajuns pe masa prefectului. „Sperăm să nu ne pună beţe în roate şi să semneze. Dacă prefectul va semna, dosarul va ajunge la Ministerul Sănătăţii, care urmează să elibereze avizele necesare. Deoarece durează mult eliberarea acelor avize, cel mai probabil Spitalul din Agigea va fi prins în finanţarea din anul 2012", a conchis directorul SCJU Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • titisor 22 Sep, 2011 13:00 dle manager, langa casa scarilor, unde vreti sa faceti sali de asteptare, sunt blocurile operatorii, nu stiati asta? cum preveniti nosocomialele?