Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - UNPR

ro

08 Oct, 2013 15:06 1212 Marime text
Președintele UNPR Gabriel Oprea și secretarul general Neculai Onțanu au semnat marți, 8 octombrie a.c., un Protocol de colaborare cu Alianța Pentru Sănătate din România (APSR), reprezentată de președitele Alianței, Cristian Hotoboc.
Prin Protocolul semnat, părțile au convenit să colaboreze, pe bază de parteneriat activ, în acţiuni orientate către promovarea de legi, reglementări şi politici, pentru îmbunătăţirea performanţeler sistemului medical din România.
Protocolul are ca principal scop susţinerea de către UNPR, în Parlamentul României, a propunerilor de reglementări legislative ale APSR orientate către perfecţionarea sistemului sanitar, iar APSR va susţine, la rândul său, iniţiativele legislative ale UNPR ce au ca scop îmbunătăţirea funcţionării tuturor componentelor sistemului de sănătate.
APSR este o organizație nonguvernamentală care urmărește crearea unui climat propice asigurării unei asistențe medicale centrate cu adevărat pe nevoile fiecărui cetățean. APSR a fost constituită din necesitatea implementării unor măsuri pentru atenuarea degradării progresive a sistemului de sănătate din România și reprezintă principalele categorii de participanți din cadrul sistemului de sănătate, pacienți și furnizori de servicii medicale.
În cadrul APSR, pacienții, medicii, farmaciștii și alți profesioniști implicați în sistemul de sănătate și în sistemul social lucrează împreună pentru promovarea și respectarea drepturilor pacienților. Aceștia construiesc un cadru propice pentru argumentarea în fața autorităților publice responsabile și a factorilor politici, în vederea schimbării cadrului legislativ în conformitate cu realitățile și nevoile pacienților.
Alianța Pentru Sănătate din România utilizează toate resursele pentru a-și pune în aplicare proiectele ce se referă la identificarea disfuncționalităților din sistemul de sănătate, înlăturarea risipei din sistemul de sănătate și militarea pentru transparență și pentru o finanțare mai bună, cu scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației.
 
 
  Biroul de Presă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii