Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A X-a ediţie a Festivalului Cultural - Sportiv al Tineretului

ro

21 May, 2015 12:42 2266 Marime text
Uniunea Democrată Turcă din România organizează în perioada 22-23 mai, cea de a X-a ediţie a Festivalului Cultural - Sportiv al Tineretului. Festivalul va debuta vineri, 22 mai, la orele 9.00 cu un mini-campionat de fotbal la care vor participa tineri aparţinând comunităţilor turcă, tătară şi a ruşilor - lipoveni. Campionatul de fotbal se va desfăşura pe terenul sintetic al Hotelului Dorna din staţiunea Mamaia şi se va încheia la orele 12.30 cu festivitatea de premiere a echipelor învingătoare.
          Tot vineri, 22 mai, de la orele 16.00, în sala de conferinţe a Hotelului „Florida” din Mamaia, tinerii sunt invitaţi să participe la simpozionul cu tema: „Mustafa Kemal Atatürk, model pentru tinerii turci din Dobrogea”. Vor susţine lucrări pe această temă: conf. univ.dr.  Emanuel Plopeanu - Decan al Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, Universitatea „Ovidius”, dr.Delia Cornea-Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie şi Serin Türkoglu-Preşedinte comisia de cultură a UDTR.
          De la ora 18.00, tinerii se vor întrece într-un concurs de dans tradiţional turcesc la care vor participa componenţi ai ansamblurilor folclorice ale UDTR.
          Sâmbătă, 23 iunie, la ora 11.00, în localitatea Cumpăna va fi organizat un picnic pentru tinerii de la filialele UDTR din judeţul Constanţa.
          La Festivalul Cultural Sportiv al Tineretului sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, Ervin Ibraim, deputatul UDTR, Iusein Ibram, subprefectul Levent Accoium precum şi reprezentanţi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.
.           Festivalul se organizează anual de comisia de tineret a UDTR, cu prilejul Zilei Tineretului care se aniversează în fiecare an, la 19 mai, în Republica Turcia. Primul preşedinte al Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk a dedicat ziua de 19 mai, tinerilor, transformând-o în anul 1938 în sărbătoare naţională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii