Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea preşedintelui Senatului României, domnul Călin POPESCU-TĂRICEANU, cu Excelenţa Sa domnul Hans George KLEMM, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti

ro

22 Sep, 2015 22:16 773 Marime text
Preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, astăzi, 22 septembrie 2015, cu Excelenţa Sa domnul Hans George Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, în cadrul vizitei de prezentare.

Cu acest prilej, Preşedintele Senatului a reafirmat interesul deosebit pe care România îl acordă relaţiilor cu Statele Unite ale Americii şi Parteneriatului Strategic bilateral, exprimându-şi convingerea că preluarea de către Excelenţa Sa domnul Hans Klemm a misiunii în România va crea perspective noi de cooperare, în plan strategic, economic şi în alte domenii.
Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a adus în discuţie schimbările intervenite în politica globală, cu implicaţii asupra climatului internaţional, România făcând eforturi, alături de aliaţii din cadrul NATO, pentru menţinerea stabilităţii si securităţii la nivel regional şi internaţional. În acest context, partea română a subliniat importanţa noii strategii militare a NATO în regiunea Marea Neagră, salutând constituirea Comandamentului Multinaţional Sud-Est la Bucureşti.

La rândul său, domnul ambasador a subliniat faptul că doreşte să contribuie, pe durata misiunii în România, la strângerea relaţiilor dintre cele două ţări, menţionând totodată faptul că parteneriatul cu România este foarte important pentru Statele Unite. De asemenea, domnul ambasador Klemm şi-a exprimat aprecierea pentru competenţa şi dăruirea cu care militarii români şi-au îndeplinit misiunile în Irak şi Afganistan.
În continuare, au fost discutate perspectivele consolidării cooperării în plan economic, domnul Călin Popescu-Tăriceanu exprimându-şi încrederea că interesul investitorilor americani pentru a dezvolta afaceri în România va creşte, în beneficiul ambelor ţări, un exemplu de succes în acest sens fiind compania Ford.
Drept răspuns, ambasadorul american a arătat că există şi alte exemple din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, al educaţiei, cu perspective reale de dezvoltare.
A fost abordată, de asemenea, problematica migraţiei şi a refugiaţilor, domnul preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu reafirmând necesitatea unei abordări unitare şi solidare la nivelul Uniunii Europene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii