Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de ricin, aliat pentru sănătate şi frumuseţe

ro

11 May, 2014 11:33 1957 Marime text

Uleiul de ricin este extras din seminţele plantei de ricin şi este folosit, în special, pentru elefctele sale terapeutice, în compoziţia produselor cosmetice şi a medicamentelor, şi mai puţin în alimentaţie.
În uzul extern este folosit pentru a trata diferite afecţiuni ale pielii, pentru a stimula creşterea părului şi, de asemenea, pentru regenerarea acestuia, dar şi pentru a întări unghiile deteriorate. Astfel, pentru unghiile care se exfoliază foarte uşor este indicat un tratament cu ulei de ricin puţin încălzit, aplicat direct pe partea deteriorată. Într-adevăr, tratamentul trebuie urmat destul de mult timp pentru a da rezultate - aproximativ două luni, dar problemele nu vor mai reveni curând.
În cazul afecţiunilor de la nivelul pielii, uleiul de ricin este eficient în tratarea negilor, a bătăturilor şi a pielii întărite şi uscate. La fel, lichidul trebuie aplicat direct pe partea afectată, urmându-se tratamentul zilnic.
Totuşi, motivul pentru care uleiul de ricin este atât de popular este reprezentat, cu siguranţă, de efectul pe care îl are supra creşterii şi regenerării părului. Există numeroase produse cosmetice dar şi reţete pentru tratamente naturiste în acest scop. De exemplu, pentru a obţine gene mai lungi şi mai groase, uleiul de ricin este salvarea ta deoarece, datorită nutrienţilor conţinuţi, are capacitatea de a grăbi procesul de creştere. În aproximativ o lună efectele vor fi vizibile. De asemenea, tratamentul cu ulei de ricin are aceleaşi efecte şi în obţinerea sprâncenelor dorite, netede şi uniforme. În plus, dacă te confrunţi cu problema căderii părului, sau pur şi simplu crezi că acesta creşte prea lent, masca pe bază de ulei de măsline, folosită de trei ori pe săptămână, aplicată înainte de culcare, îţi va garanta podoaba capilară dorită.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii