Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul Faleza Cernavodă prinde contur

ro

06 Jul, 2013 12:58 862 Marime text
După mulţi ani de demersuri efectuate, în zadar, Primăria deţine primele veşti bune pentru realizarea proiectului de amenajare a falezei din Cernavodă. Proiectul a fost iniţiat încă din 2004, de către primarul Gheorghe Hânsă, însă obstacolele au intervenit din partea Companiei Naţionale de Căi Ferate SA, care a respins cererea de casare a unei căi ferate abandonate, amplasată în zona falezei. Edilul nu a renunţat la acest proiect, iar la momentul preluării noului mandat, acesta a reluat procedura de obţinere a avizelor de trecere a căii ferate în domeniul public de eliberare a terenului prin dezafectarea dispozitivului de linii CFR.

După aproape 10 ani, Compania Natională de Căi Ferate SA a dat acceptul acestui proiect, iar următoarea etapă prevede eliberarea avizului de casare a căii ferate şi demararea procedurilor legale pentru emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru transferul bunului imobil din domeniul public al statului, către domeniul public al oraşului. Acest pas va permite Administraţiei Publice Cernavodă continuarea demersurilor pentru accesarea fondurilor europene necesare amenajării falezei ca dig de protecţie a oraşului împotriva inundaţiilor, dar şi ca zonă de promedadă pentru locuitorii oraşului. Prin realizarea acestui program, faleza va putea fi introdusă în circuitul turistic al oraşului.

  Primăria Cernavodă a primit sprijinul din partea Administraţiei Canalelor Navigabile Dunăre- Marea Neagră pentru consolidarea digului. Această veste a fost primită de către primarul Gheorghe Hânsă din partea directorului general Dan Georgescu şi a consilierului său, sosiţi în vizită la Cernavodă ieri după amiază. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii ACNDM şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini şi a colabora pentru realizarea acestui proiect. De asemenea, s-au stabilit paşii următori pentru promovarea unei noi Hotărâri de Guvern, cu privire la trecerea terenului aferent digului din domeniul ACNDM în domeniul public al oraşului Cernavodă. Aceşti paşi vor permite accesarea fondurilor europene necesare consolidării digului şi organizării sale pentru promenadă. De asemenea, în cadrul consolidării, va fi proiectat un canivou pentru evacuarea apelor pluviale şi înlăturarea pericolelor de inundaţii.
  Primarul oraşului Cernavodă susţine că Administraţia Publică Cernavodă deţine relaţii excelente cu Administraţia Canalelor Navigabile Dunăre Marea Neagră, Compania Naţională a Căilor Ferate, dar şi cu Apele Române.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii