Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Valu lui Traian se construieste scoala pe bani europeni

ro

17 Apr, 2013 13:07 1204 Marime text
În data de 1 aprilie 2013, primarul comunei Valu lui Traian a semnat contractul de finantare a proiectului cu titlul “Reabilitare si extindere scoala cu clasele I-VIII nr 1 Valu lui Traian”. Desi s-a intamplat de ziua pacalelii, finantarea acordata are o valoare de 10.305.338 RON si este cat se poate de palpabila. Semnarea contractului a avut loc la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in cadrul unui eveniment la care au participat reprezentanti ai autoritatilor publice locale din toata tara.
Ca urmare a acordarii finantarii, cei aproape 700 de elevi ai scolii nr 1 din comuna constanteana vor beneficia de 7 noi sali de curs si 7 laboratoare complet dotate si utilate, de grupuri sanitare si birouri. Constructia consta intr-o extindere a cladirii existente, implicand si o reabilitare a acesteia. Cofinantarea ce trebuie asigurata de Consiliul Local depaseste cu putin 10 miliarde.  Urmatorul pas va fi organizarea licitatiei pentru executarea lucrarii si alegerea consultantului. Ulterior, se va trece la munca in teren, termenul de finalizare a constructiei fiind 2014.
Declaratie Florin Mitroi “ Datorita numarului mare de familii ce s-au stabilit in Valu lui Traian, scolile au devenit neincapatoare. In 2010 am dat in folosinta o gradinita noua, acum a venit randul scolii. Este important ca cei mici sa invete in spatii adecvate pentru a asigura succesul procesului educativ. Am avut insa grija ca tinerii sa aiba si unde sa isi petreaca timpul liber. A fost semnat contractul de finantare pentru modernizarea unei constructii in vederea utilizarii acesteia ca centru pentru tineret.  O sa cheltuim 19 miliarde de lei vechi, atrasi prin Zona Metropolitana, dar tinerii vor avea un loc in care sa isi petreaca timpul liber intr-un mod constructiv si relaxant totodata”.
Dincolo de semnarea acestui contract de finantare, la Valu lui Traian se anunta un an plin din punct de vedere al lucrarilor de infrastructura. Au intrat deja in executie drumurile din zona nou lotizata a comunei, ce vor fi realizate cu fonduri guvernamentale pe HG 577. Valoarea toatala a investitiei se ridica la 19 milioane de lei noi, aceasta urmand a fi finalizata anul acesta daca decontarile vor decurge conform planului. In paralel, tot pe HG 577 s-au demarat si lucrarile la drumurile de pe vatra comunei. Proiectul are o valoare de peste 44 milioane RON, iar lucrarile vor fi finalizate anul acesta.
De asemenea, a fost emis ordinul de incepere pentru lucrarile de canalizarea menajera, etapa II. Valoarea investitiei se ridica la 4 milioane RON, banii fiind atrasi pe POS Mediu prin RAJA SA. De mentionat ar fi ca se afla in curs de finantare si proiectul depus prin acelasi organism intermediar pentru etapa III a introducerii retelei de canalizare.
Florin Mitroi “Anul acesta se efectueaza lucrari in toata comuna. Continuam cu introducerea retelei de gaze si trecem in plus la extinderea retelei de canalizare si turnarea drumurilor. Nici de retelele de apa si curent electric in zonele nou lotizate nu am uitat. Din pacate, pentru a sustine cofinantarile a fost nevoie sa renunt sau sa micsorez alte cheltuieli, dar sunt sigur ca la sfarsitul anului vom constata ca a meritat”.

RESPONSABIL RELATII CU PRESA
IONELA ZOTA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii