Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul Ponta 3 blochează măsurile liberale pentru reducerea tăierilor ilegale din pădurile României

ro

15 Apr, 2014 15:04 990 Marime text
Premierul Victor Ponta a blocat inițiativele legislative emise de Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură și aprobate în guvern prin oprirea publicării acestor acte normative în Monitorul Oficial.
Sunt acte normative de interes național, ce au fost dezbătute public și au beneficiat de susținere politică, având drept obiectiv diminuarea tăierilor ilegale de păduri. Este vorba, în primul rând, despre hotărârea privind circulaţia masei lemnoase care urmăreşte armonizarea legislaţiei româneşti cu regulamentul due diligence al Uniunii Europene şi care include reglementări de reducere a riscului introducerii pe piaţa internă a lemnului recoltat în mod ilegal.

Noul ministru PSD, cu atribuții în domeniul silviculturii, a tărăgănat aplicarea unor măsuri reglementate la nivel European. Primul ministru, împreună cu ministrul de resort, Doina Pană, doresc să elimine bucată cu bucată toate măsurile propuse de liberali pentru diminuarea tăierilor ilegale: trecerea de la vânzarea lemnului estimat la vânzarea lemnului măsurat, emiterea avizelor de însoţire a lemnului recoltat de către ocolul silvic şi păstrarea comerciantului în pădure. De asemenea, doresc să elimine din actualul proiect de Cod Silvic sprijinul acordat agenţilor economici din industria mobilei.
Eliminarea acestor măsuri vor face ca situaţia actuală să nu se schimbe și va permite, în continuare, tăierile ilegale, fenomen care atentează la integritatea fondului forestier naţional şi la sănătatea noastră.
 
 Partidul Naţional Liberal este singurul care şi-a declarat sprijinul pentru protejarea pădurilor din România şi şi-a asumat prin rezoluţie că doreşte să elimine furtul de lemn, să sprijine agenţii economici, să sprijine proprietarii de păduri şi să pună ordine în sistem. Acesta este unul dintre motivele pentru care am fost scoşi de la guvernare - pentru că încurcăm interesele unora şi ne-am putut pune în practică politicile.
 
5.04.2014              Departamentul de Comunicare al PNL                
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii