Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de prevenire a consumului de droguri în liceele din Mangalia

ro

21 Oct, 2013 20:32 763 Marime text
Joi, 17.10.2013, s-a desfăşurat în amfiteatrul Liceului Tehnologic "Ion Bănescu" Mangalia, activitatea de prevenire a consumurilor de droguri "Decid informat", din cadrul proiectului "Provocările adolescenţei".
D-na inspector psiholog Carmen Lipan de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanţa (C.E.P.C.A.) a prezentat filmuleţe tematice care au constituit suport de dezbatere pentru elevii Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” Mangalia privitor la cauzele consumului de droguri în rândul adolescenţilor, alternativele la consumul de droguri.În aceste filmuleţe sunt prezentate cazuri reale de la Spitalul de psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” , precum şi transformările la care sunt supuşi consumatorii de droguri.
 Specialiştii din cadrul CEPCA au prezentat aspecte legislative privind problematica consumului de droguri în Romania, iar elevii au creionat portretul adolescentului consumator de droguri, au identificat instituţii /persoane care pot oferii sprijin/asistenţă persoanelor care consumă droguri.
Scopul activităţii a fost de informare a elevilor cu privire la fenomenul consumului de droguri şi riscurile asociate acestora.
Grup ţintă : elevii claselor a IX-a C, X-a A,C, XI-a B,D
Parteneri : Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanţa.
S-au implicat în organizarea activităţii următorii profesori : psiholog Alina Băiaşu -responsabil, prof. Livia Ocunschi, prof. Mirela Ţicu, prof. ing. Mihaela Ilie, prof. ing. Roxana Vasilescu.
 
  Director,
prof. Iuliana Corina Mihalache
  Cosilier de imagine,
prof. Nicoleta Teodorescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii