Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Năvodari a aprobat construirea Pieţei de Peşte

ro

29 Sep, 2011 17:48 1068 Marime text

În şedinţa CL a fost prezentă şi o delegaţie a oraşului Krusevo din Republica Macedonia cu care Năvodariul urmează să se înfrăţească.

Consiliul Local al oraşului Năvodari a fost convocat, astăzi, 28 septembrie, în şedinţă extraordinară pentru a dezbate şi supune spre aprobare un singur proiect de hotărâre, respectiv darea în folosinţă a unui teren în vederea construirii şi amenajării unei pieţe de peşte.

Propunerea primarului Nicolae Matei reprezintă darea în folosinţă gratuită a unui teren Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru realizarea obiectivului de investiţii „Piaţă de gros". La finalul discuţiilor, proiectul a obţinut vot din partea CL, fiind introduse două amendamente. Primul a fost propus de consilierul Iulian Trandafir, care a cerut scoaterea din titlul proiectului a termenului de dare în „administrare" a terenului către Agenţia Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, cu recomandarea să fie dat în folosinţă gratuită Agenţiei. Cât priveşte cel de-al doilea amendament, acesta îi aparţine consilierului PDL, Stere Sponte şi se referă la completarea documentaţiei cu stabilirea condiţiilor legate de termenul de execuţie al ucrărilor. Astfel, Sponte a cerut ca după termenul de 24 de luni dat pentru realizare, să fie ori prelungit - dacă lucrarea nu este finalizată, ori terenul să revină la oraşului.

La finalul discuţiilor, la recomandarea primarului Nicolae Matei, aceste amendamente s-a decis să fie introduse şi în contractul ce urmează a fi semnat pentru implementarea proiectului.

La întâlnirea CL de la Casa Căsătoriilor din oraş a fost invitată să participe şi o delegaţie din Macedonia, mai exact din oraşul Krusevo, cu care Năvodariul urmează să se înfrăţească. Primarul oraşului Krusevo, Vasilco Damcheski, a prezentat Consiliului Local oraşul pe care îl administrează şi cu care oraşul Năvodari urmează să stabilească relaţii de colaborare pe mai multe domenii de activitate. Edilul de la Krusevo a fost însoţit de consilierul Agapi Chunkoska şi de preşedintele Asociaţiei Vlahilor din Macedonia, Mitko Kostov Papuli. Macedonenii au venit, la Năvodari, pe 27 septembrie şi vor pleca pe data de 29, in tot acest timp fiind cazati in Compelxul de 5 stele, Arena Regia.

# DEPARTAMENT MASS- MEDIA #

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii