Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PP-DD nu acordă niciunui guvern un cec în alb!

ro

25 Nov, 2013 14:54 1080 Marime text
Partidul Poporului-Dan Diaconescu își exprimă indignarea față de forma propusă de guvernanți pentru bugetul de stat, motiv pentru care a depus peste 350 de amendamente.  
           Domeniile de maxim interes pentru români au fost comprimate în cinci amendamente majore, iar acestea sunt legate de sănătate 6% din PIB, educație 6% din PIB, justiție, apărare, ordine publică.

          Unul dintre amendamentele depuse pentru sănătate, inițiat de domnul deputat Tudor Ciuhodaru, referitor la alocarea sumei de 40.000 mii lei (10 milioane euro) pentru repunerea în funcțiune la parametrii optimi a Institutului Cantacuzino,  a fost respins, cu două abțineri, și un vot favorabil. Ministerul preferă să importe vaccinuri pentru patru ani, pe bani grei, și să cumpere lenjerie de pat. Reamintim că Institutul Cantacuzino asigură securitatea epidemiologică a României prin produse farmaceutice ieftine, multe dintre ele unice la nivel mondial. 
  
          PP-DD condamnă faptul că guvernanții nu găsesc bani pentru sănătatea și educația românilor, în timp ce se găsesc oricând bani pentru clientela politică din consiliile de administrație sau pentru politicieni.

          PP-DD prognozează că prin alocarea unuia dintre cele mai mici procente din PIB din UE pentru sănătate, nu se va asigura pacienților accesul echitabil la îngrijiri medicale de calitate și nici locuri de muncă sau motivația salarială pentru personalul medical. Aceste alocări bugetare vor duce doar la creșterea numărului de bolnavi și la menținerea României pe primele locuri din UE la TBC, cancer, hepatită B și C, mortalitate infantilă și perinatală precum și înmulțirea cazurilor de malpraxis sau a personalului medical ce alege să plece în străinătate.
          PP-DD își exprimă îngrijorarea că  pentru sănătatea fiecărui român se vor găsi doar aproximativ 300 de euro, o sumă ,, exorbitantă”, dar de 10 ori mai mică decât media europeană. 
          PPDD remarcă faptul că până și oficiali din Ministerul Sănătății sunt nevoiți să recunoască faptul România a rămas la nivelul Europei anilor 60.

          Este îngrijorător faptul că țări precum Albania alocă un procent mai mare decât noi. Totodată, vedem că investițiile în infrastructura spitalicească sunt reduse cu peste 80 %, și în aceste condiții cel mai probabil nu se pune problema redeschiderii celor 182 de spitale închise sau construirii de spitale noi, iar cele care au mai rămas vor fi închise prin declasificare.
          Dreptatea până la capăt a rămas un simplu slogan de campanie, iar în condițiile unui vot majoritar în Parlament, USL a uitat de românii, pe zi ce trece, mai împovărați de biruri, mai lipsiți de mijloacele minime necesare traiului, și mai ales, de cea mai mică speranță de acces la un sistem de sănătate sau educație performant. 
Nu acordăm  niciunui guvern vreun cec în alb și nu vom vota acest buget, în condițiile în care amendamentele noastre nu au fost adoptate.
                                     
BIROUL DE PRESĂ PP-DD
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii