Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidului Mişcarea Populară - Corlăţean, la démission!

ro

27 Sep, 2013 15:16 814 Marime text
De un an de zile, domnii Ponta şi Corlăţean se felicită că au repus România pe harta de unde o scoseseră cu ocazia loviturii de stat ratate, iar premierul mitoman se laudă cu vizitele bilaterale la Paris şi Bucureşti, şi cu bunele relaţii cu guvernarea socialistă din Franţa.

Cu toate acestea, Franţa transmite astăzi mesaje clare de blocare a aderării României la spaţiul Schengen.

Menţionez că, la încheierea mandatului meu de ministru al Afacerilor Externe, România obţinuse din partea Franţei şi Germaniei un calendar de aderare la Schengen în doi paşi: 31 octombrie 2012 pentru spaţiile aerian şi maritim, şi 31 martie 2013 pentru accesul terestru. Acest lucru a devenit posibil prin eforturile diplomaţiei române, inclusiv prin vizitele mele la Paris (5-6 aprilie 2011) şi Berlin (4-5 octombrie 2011), după ce în decembrie 2010 miniştrii de interne ai celor două ţări îşi anunţau printr-o scrisoare opoziţia la integrarea României în spaţiul Schengen.

Cu toate acestea, senatorii Corlăţean, Antonescu şi compania mă acuzau în luna mai 2011, într-o moţiune simplă, de „ratarea obiectivului aderării la spaţiul Schengen în termenul stabilit” şi „deteriorarea relaţiilor cu Franţa, partenerul tradiţional al României”.

Demagogia domnilor Ponta, Antonescu şi Corlăţean, precum şi incompetenţa lor înmateria relaţiilor internaţionale nu mai miră demult pe nimeni. E evident că lovitura de stat ratată a compromis obiectivul aderării în doi paşi (octombrie 2012/martie 2013). Cred însă că românii ar trebui să ştie ce s-a întâmplat de la vizita premierului francez Jean-Marc Ayrault la Bucureşti şi până astăzi pentru a determina această poziţie a Franţei. Sau poate diletantul Corlăţean şi mitomanul Ponta cred că şi în relaţiile europene şi internaţionale e destul să promiţi fără să livrezi?

În numele Partidului Mişcarea Populară cer demisia imediată a ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean pentru „ratarea obiectivului aderării la spaţiul Schengen în termenul stabilit” şi „deteriorarea relaţiilor cu Franţa, partenerul tradiţional al României”.


Teodor Baconschi
Vicepreşedinte PMP
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii