Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea „Ponta să se retragă şi să își dea demisia din funcția de prim-ministru. A încălcat Constituţia şi legea şi i-a mințit pe români” 14 oct 2014

ro

14 Oct, 2014 15:25 1139 Marime text
Preşedintele PMP, Elena Udrea, a susţinut o conferinţă de presă la sediul partidului, că urmare a declaraţiilor făcute de Preşedintele Traian Băsescu despre faptul că Victor Ponta a fost ofiţer SIE în perioada 1997-2001, fapt ascuns de actualul Premier.

Elena Udrea l-a acuzat pe Victor Ponta că a încălcat Constituţia şi legile în vigoare, aflându-se în incompatibilitate atunci când a ocupat funcţia de procuror şi a avut calitatea de ofiţer SIE. „Domnul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit şi era în acelaşi timp şi procuror al României. Conform Constituţiei din 1991, în vigoare până în 2003, la Art. 131, alineatul 2, se specifică faptul că funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior. De asemenea, Victor Ponta a încălcat Legea 92/1992, Art. 111, în care  se spune că funcţia de magistrat este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior”, a declarat candidatul PMP.

„Domnul Victor Ponta este într-o situaţie de ilegalitate şi de imoralitate. Dansul a minţit şi continuă să mintă despre trecutul lui. Câtă încredere poţi avea într-un om politic care se vrea preşedintele României, având în vedere că nu pune preţ pe Constituţie şi pe legile ţării?”, a punctat Elena Udrea.

Candidatul PMP a cerut retragerea din cursa prezidenţială a lui Victor Ponta şi demisia din funcţia de Prim-ministru.

De asemenea, Elena Udrea a anunţat sesizarea organelor de anchetă privind încălcarea Legii 92/1992 şi a Constituţiei României. „Cer dizolvarea comisiilor de control SIE din Parlamentul României, care în tot acest timp au ştiut şi au acoperit această situaţie. De asemenea, solicit înfiinţarea a două comisii de anchetă parlamentară în acest caz: una care să verifice cum a fost posibil că în toţi aceşti ani Constituţia României şi legile statului să fie încălcate şi a două care să analizeze comportamentul fostului şef SIE, Teodor Meleşcanu”, a afirmat candidatul PMP.

Candidatul PMP a arătat că Teodor Meleşcanu este la fel de vinovat în acest caz pentru că l-a acoperit pe Victor Ponta. „În calitate de şef SIE l-a acoperit pe Victor Ponta, i-a spijinit iniţiativele legislative pe care Victor Ponta le-a avut în ultimul an, pentru a acoperi situaţia în care s-a aflat în perioada 1997-2001. Meleşcanu i-a ascuns Preşedintelui României informaţii care erau în îndatorirea să să le comunice”, a declarat Elena Udrea.

„Este o situaţie nemaiîntâlnită, care face că România să pară o ţară anormală. În această competiţie pentru Preşedinţia României, primii doi candidaţi ar putea fi declaraţi incompatibili. O competiţie pentru cea mai înalta funcţie în stat în care, cel puţin, primii doi candidaţi pot fi declaraţi incompatibili ne plasează într-o postura necredibilă şi neserioasă în faţă partenerilor externi. Trebuie să oprim situaţiile de anormalitate”, a concluzionat Elena Udrea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii