Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poziția PNL cu privire la contestarea la CCR a prevederilor Codului Insolvenței de către Avocatul Poporului

ro

09 Oct, 2013 18:09 954 Marime text
Avocatul Poporului a contestat astăzi la Curtea Constituțională Ordonanța de urgență privind prevederile Codului Insolvenței, invocând lipsa conformității unor dispoziții legale din actul normativ. Articolele incriminate prevăd suspendarea licenței audiovizuale ca urmare a deschiderii procedurii de insolvență și aplicarea ordonanței și în cazul procedurilor de prevenire a insolvenței.
În urma acestui demers, Partidul Național Liberal este de părere că gestul de astăzi arată încă o dată necesitatea desemnării unui Avocat al Poporului fără partizanate politice și în conformitate cu solicitările Uniunii Europene.
Membrii liberali au sprijinit întotdeauna libertatea presei, arătând atunci când a fost cazul încercările de subminare a celei de-a patra puteri în stat. În această ordine de idei, în cazul în care prevederile Codului se dovedesc a fi neconstituționale, cei care legiferează vor trebui să acționeze în viitor cu mai multă atenție și responsabilitate.
PNL își respectă promisiunea făcută cetățenilor României de a proteja libertatea de expresie și mediul de afaceri, indiferent de decizia Curții Constituționale sau de poziția asumată de Avocatul Poporului.
Precizăm faptul că, în cazul în care Curtea va dovedi neconstituționalitatea prevederilor contestate de Avocatul Poporului, respectiv art. 81 alin. 3 (referitor la organizațiile media care sunt în insolvență și pierderea licenței celor care nu se află în reorganizare judiciară) și art. 348 (referitor la caracterul retroactiv al noii legi), PNL va amenda în Parlament prevederile respective.
 
 
  09.10.2013                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii