Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Victor Ponta minte când spune că îl preocupă situaţia din învăţământ”

ro

17 Jan, 2014 14:12 1111 Marime text
             Deputatul PDL Florin GHEORGHE solicită Premierului Victor Ponta şi Ministrului Educaţiei Naţionale, domnul Remus Pricopie, să nu mai arate românilor o falsă preocupare privind problema corupţiei din instituţiile de învăţământ din România: „Am adresat Guvernului o interpelare chiar cu o lună înainte de izbucnirea scandalului de la Şcoala nr. 10 din Bucureşti. Guvernul nu s-a deranjat să-mi transmită vreun răspuns nici până astăzi! Sesizam atunci Guvernului că practica colectătii fondului şcolii sau a fondului clasei a depăşit în unele şcoli chiar limitele absurdului. Părinţii sunt terorizaţi, somaţi şi chiar ameninţaţi să contribuie financiar la bugetele neoficiale ale unor şcoli. La Constanţa o parte dintre părinţi îmi sesizaseră înspăimântaţi că elevii Liceului Teoretic „Traian” din Municipiul Constanţa primeau acasă, la adresele de domiciliu, somaţii de plată, în scris, din partea instituţiei de învăţământ. Ce a făcut Victor Ponta ca să stopeze fenomenul? Nimic! Acum propune, cu o falsă preocupare, investigaţii la nivel naţional, care să analizeze dacă fenomenul „Şcoala 10” este un fenomen naţional sau nu. Vrea să afle de fapt ceea ce ştie toată lumea!
Deputatul PDL Florin GHEORGHE consideră că, în realitate, lui Victor Ponta îi pasă foarte puţin de situaţia neplăcută din şcoli. Lui Victor Ponta nu-i pasă decât de sondaje, de alegerile din 2014 şi de cum să satisfacă mai bine pofta baronilor locali: „Victor Ponta nu a dat şi nu dă doi bani pe şcoală sau pe dascăli! Nu a făcut nici un efort să guverneze performant, pentru ca economia să crească şi evaziunea să scadă! Preferă să dea bani evazioniştilor şi nu dascălilor! Preferă să dea bani baronilor şi nu şcolilor! Tolerează evaziunea de miliarde de euro din economia românească, în detrimentul unei finanţări adecvate şi corecte a educaţiei şi cercetării. Era şi greu de crezut că Victor Ponta ar fi putut respecta şcoala, după ce a obţinut în mod fraudulos titluri ştiinţifice şi academice, tocmai din cauza unui sistem care are încă multe carenţe. Era imposibil de crezut că Victor Ponta ar respecta reforma din educaţie, atâta vreme cât proiectul său de guvernare a fost masacrarea Legii nr. 1/2011.”
În privinţa scandalului din şcoli, deputatul PDL Florin GHEORGHE consideră că singura soluţie sunt părinţii: „Când la Palatul Victoria ai un guvern atât de slab, atât de incompetent şi de dezinteresat de problemele reale ale societăţii, când majoritatea parlamentară de aproape 80% votează ca o masă amorfă, imediat, tot ce visează Victor Ponta, singura soluţie rămâne revolta părinţilor. Îi încurajez pe părinţi să nu mai tolereze un minut nedreptăţile din sistem şi să vorbească fără nici o emoţie presei din România despre cazurile ilegale din şcoli, unele dintre acestea cu puternic iz penal. Nici un părinte să nu mai aştepte de la Guvern minununi, pentru că acestea nu vor veni niciodată, ci poate noi şi noi minciuni, coapte bine în laboratoarele de comunicare ale Guvernului.
 
Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Partidul Democrat Liberal
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii