Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea Preşedintelui Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Orientală a Uruguayului, domnul senator Gheorghe Flutur, cu E.S. domnul Manuel Gonzalo Vieira Merola, ambasadorul Uruguayului în România – 12 noiembrie 2013

ro

12 Nov, 2013 19:41 862 Marime text
Domnul senator Gheorghe Flutur, preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Orientală a Uruguayului, a avut, marţi, 12 noiembrie a.c., o întrevedere cu E.S. domnul Manuel Gonzalo Vieira Merola, ambasadorul Uruguayului la Bucureşti, la solicitarea părţii uruguayene.
La întrevedere a participat şi domnul Mario Ferrari, ministru consilier al ambasadei Uruguayului.

Preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Orientală a Uruguayului din Parlamentul României a subliniat că acţiunea a marcat un punct de plecare, care vizează redinamizarea colaborării parlamentare, prin promovarea diplomaţiei parlamentare printr-un dialog direct pe care îl poate oferi schimbul de vizite la nivelul grupurilor de prietenie. Totodată, a exprimat convingerea că va exista un nou impuls pentru cooperarea pe multiple planuri, îndeosebi în agricultură şi silvicultură, energie şi minerit, industria transporturilor, cercetarea biotehnologică şi schimburi de know-how în domenii de nişă. În cadrul dialogului, domnul senator Gheorghe Flutur a abordat tema organizării, în viitor, a unui Business Forum la Bucureşti, cu participarea unor oameni de afaceri uruguayeni.

La rândul său, ambasadorul Uruguayului la Bucureşti a exprimat speranţa că, în perioada următoare, parlamentele celor două state vor ratifica Convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale în materie de impozite pe venit şi patrimoniu, semnată la Bucureşti, la 13 septembrie 2012. De asemenea, domnul ambasador a apreciat că efectul stabilirii unui cadru juridic adecvat se va reflecta în dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale dintre cele două state, iar România poate oferi oportunităţi în diverse sectoare economice pentru Republica Orientală a Uruguayului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii