Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutas - "IMM-urile europene trebuie incurajate sa isi extinda activitatea in afara pieței unice"

ro

14 Mar, 2014 17:45 1164 Marime text
Strasbourg, 14 martie 2014,
 
Europarlamentarul Sabin Cutaş a pledat, in cadrul plenului Parlamentului European reunit la Strasbourg, in favoarea stimulării competitivității europene prin intermediul dezvoltării unei dimensiuni externe, inclusiv prin extinderea activității întreprinderilor mici si mijlocii in Asia.
 
"Decizia de a infiinta centre europene de afaceri in Asia face parte atât din strategia mai ampla denumita „Europa globală”, cat si din inițiativa  în favoarea întreprinderilor mici (Small Business Act). Pentru moment, doar 13% din întreprinderile mici si mijlocii europene isi desfasoara activitatea in afara Uniunii Europene. Consider ca Uniunea Europeana trebuie sa încurajeze IMM-urile care doresc sa isi extindă activitatea in Asia, stimulând competitivitatea europeana prin dezvoltarea unei dimensiuni externe", a declarat Sabin Cutas.
 
"Asia deține importante resurse naturale, energetice, dar si umane pentru a favoriza dezvoltarea centrelor de afaceri europene pe teritoriul sau.  Însa trebuie sa ținem cont, in același timp, de provocările de natura administrativa cu care se confrunta firmele europene. In acest context, nu consider ca este potrivit sa evaluam performanta acestora ca fiind sub nivelul așteptărilor, după cum nu consider benefic sa încurajam o concurenta intre camerele de comerț ale statelor membre UE si întreprinderile europene in detrimentul acestora din urma", a subliniat deputatul european.
 
"In opinia mea, Parlamentul ar trebui sa adopte o poziție moderata, care sa tina cont atât de realizările centrelor de afaceri europene, cat si de punctele slabe ale activității acestora. Nu in ultimul rând, doresc sa salut propunerea Eurochambers - Asociația Europeana a Camerelor de Comerț si Industrie din statele Uniunii Europene - de a elabora o Carte Verde cu privire la diplomația economica europeana care sa conducă la formularea unei strategii coerente la nivel european", a conchis europarlamentarul roman.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii