Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul Buşoi privind Piaţa Unică, votat cu largă majoritate de Parlamentul European

ro

06 Apr, 2011 22:59 1044 Marime text

Raportul de iniţiativă al eurodeputatului liberal Cristian Buşoi privind Piaţa Unică pentru Întreprinderi şi Creştere Economică a fost votat cu largă majoritate de plenul Parlamentului European.

Un număr de 570 de eurodeputaţi au votat pentru, 44 împotrivă, iar 28 s-au abţinut.

În timpul dezbaterii care a precedat votul, Cristian Buşoi le-a spus colegilor europarlamentari că raportul său vizează, în special,cinci domenii de acţiune prioritare pentrureformarea pieţei unice:

"Nu am avut o misiune uşoară pentru că avem nevoie de un consens în privinţa măsurilor care să pună bazele unei pieţe unice moderne care să stimuleze creşterea economică puternică şi durabilă, dar, mai presus de toate, care să răspundă aşteptărilor întreprinderilor şi cetăţenilor europeni. Raportul sprijină inovaţia şi creativitatea, elemente esenţiale pentru competitivitatea întreprinderilor europene şi pentru creşterea economică. Dacă vorbim despre inovaţie, atunci trebuie să identificăm şi soluţiile viabile pentru finanţarea ei. Piaţa unică trebuie să se alinieze Agendei digitale prin stimularea comerţului on-line. În centrul acestei reforme stau întreprinderile mici şi mijlocii pentru că ele sunt sursa creşterii economice şi a creării de noi locuri de muncă. O altă măsură necesară pe care trebuie să o implementăm imediat este raţionalizarea achiziţiilor publice, în sensul simplificării procedurale pentru a permite accesul mai larg al IMM-urilor la pieţele de achiziţii publice ."

Cristian Buşoi, membru al Comisiei pentru Piaţa Unică şi Protecţia Consumatorilor, a afirmat, de asemenea, în plenul Parlamentul European că este nevoie de efort comun pentru a duce la capăt această reformă extrem de importantă a pieţei unice.

"În final, cea mai importantă întrebare este dacă putem într-adevăr face o schimbare benefică prin eforturile noastre? Răspunsul este da, putem! Dar trebuie să fim curajoşi, nu timizi! Trebuie să acţionăm imediat, nu să aşteptăm ani întregi pentru a face un pas! Trebuie să ne unim eforturile, nu să mergem pe căi individuale, prin acţiuni izolate! Este timpul pentru acţiune şi schimbare!"

Raportul lui Cristian Buşoi face parte dintr-un pachet mai larg format din treirapoarte din proprie iniţiativă prin care Parlamentul Europeanîşi exprimă punctul de vedere asupra masurilor propuse de Comisia Europeană pentru relansareapieţei unice.

Raportul poate fi consultat aici: http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2009_2014/documents/imco/pr/853/853379/853379ro.pdf

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii