Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IM Pascu atentioneaza asupra reprezentarii echitabile in SEAE a noilor state UE

ro

08 Jul, 2010 16:59 838 Marime text

Strasbourg, 8 iulie 2010

Vicepreşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (AFET), Ioan Mircea Paşcu, a atras atenţia, miercuri, în plenul PE, asupra necesităţii unei reprezentări echitabile a noilor state membre ale Uniunii Europene în Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE). Declaraţia a fost făcută în cadrul dezbaterii comune privind SEAE.

"Crearea SEAE este un mare pas înainte în direcţia corectă; mai mult de atât, va fi o schimbare majoră de tipar: dacă, în general, ca regulă, birocraţia încetineşte iniţiativele curajoase, de data aceasta ne aşteptăm să le accelereze, fiind vorba de integrarea politicii externe a Uniunii Europene", a declarat Paşcu.

"Intervenţia mea are în vedere distanţa aparentă între eforturile noastre din prezent de a oferi Serviciului o solidă bază juridică şi administrativă, şi realitatea cârmuirii SEEA, deoarece, în timp ce dezbatem feroce principii importante precum 'echilibrul geografic' şi 'măsurile corective', în paralel au loc interviuri pentru posturi", a adăugat eurodeputatul PSD.

În opinia lui Ioan Mircea Paşcu, "potrivit opiniilor exprimate de către cei intervievaţi din noile state membre, procesul pare a le oferi puţine speranţe, lucru care, dacă ar fi adevărat, ar fi atât trist cât şi injust. Aşadar, consider că cei care gestionează acest proces ar trebui să fie convinşi că, într-un final, de o manieră sau alta, principiile asupra cărora ne-am pus de acord în acest Parlament vor trebui respectate... cu cât mai repede, cu atât mai bine! ".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii