Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I M Pascu, legat de taxele de securitate "Siguranta suplimentara pe avioane trebuie oferita de state"

ro

20 Apr, 2010 16:44 1024 Marime text

s_d_mircea-pascu.jpgStrasbourg, 20 aprilie 2010

Vicepreşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (AFET), , a declarat, luni, în plenul PE, că securitatea suplimentară aferentă călătoriilor cu avionul trebuie oferită de state, pasagerii -ca orice alţi cetăţeni- plătind deja acestora pentru siguranţa lor în general. Declaraţia lui Paşcu, care este şi membru al Comisiei pentru transport şi turism a PE (TRAN), a fost făcută în cadrul dezbaterii raportului Leichfried privind taxele pentru securitatea aviatică.

"Propunerea Comisiei Europene pe care o dezbatem se bucură de sprijinul raportorului deoarece încearcă să stabilească o serie de principii aplicabile în materie de taxe de securitate. Dl Leichtfried are dreptate: această siguranţă suplimentară trebuie oferită într-un final de Statele Membre; în fond, pasagerii, ca orice alţi cetăţeni, plătesc deja statele pentru siguranţa lor în general", a declarat Ioan Mircea Paşcu.

În viziunea europarlamentarului PSD, "statul nu poate să le zică, pur şi simplu, cetăţenilor: primiţi exact ce aţi plătit?! Obligaţiile sale sunt mai mari de atât, deoarece statul nu este doar un alt furnizor de servicii de securitate motivat exclusiv de profit. Reamintesc aceste simple adevăruri deoarece, în ciuda acestui principiu, pasagerii şi nu statele plătesc într-un final factura pentru securitatea aeriană suplimentară, după cum bine observă raportorul în acest dosar".

"Mai mult decât atât, securitatea suplimentară pe care pasagerii o primesc prin aceste taxe adiţionale nu este nici măcar furnizată de state, ci de companii private subcontractate, care deseori nu respectă pasagerii şi drepturile lor, sub adăpostul generos al secretului care acoperă în general chestiunile de securitate. Acest lucru trebuie să înceteze!", a conchis Paşcu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii