Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Mesajul Casei Judetene de Pensii Constanta prilejuit de ziua de 1 octombrie – Ziua Persoanelor Varstnice

ro

30 Sep, 2015 15:11 1423 Marime text
In fiecare an, pe data de 1 octombrie, la initiativa Organizatiei Natiunilor Unite, in intreaga lume se celebreaza Ziua Internationala a Persoanelor Vârstnice.
Cu aceasta ocazie se omagiază contribuţia pe care persoanele de vârsta a treia au adus-o în societate şi este aproape imposibil de imaginat progresul unei ţări fără a se lua în considerare proporţia şi nevoile acestora precum si rolul pe care vârstnicii îl joacă în familiile şi comunităţile în care trăiesc. Nu trebuie să uităm că noi suntem aici numai datorită eforturilor si a realizărilor celor ajunşi la vârsta senectuţii.
Experienţa, abilităţile, cunoştinţele şi înţelepciunea persoanelor vârstnice trebuie din plin valorificate pentru a promova capacitatea umană de a construi şi de a susţine valorile de care vor beneficia toate generaţiile, în mod deosebit într-o societate cum este cea a secolului 21, bazată pe cunoaştere şi informaţie.
 
Ziua de 1 octombrie trebuie să fie o zi specială în care să se aducă prinos seniorilor din lumea întreagă. Iar cel mai bun mod în care se poate face acest lucru, este aşa cum ne îndeamnă Ernesto Cortazar:
 
“Lasă-i să vorbească… pentru că există în trecutul lor o comoară de adevăr, frumuseţe şi lucruri bune;
 
Lasă-i să învingă… în discuţii, pentru că au nevoie să se simtă siguri pe ei înşişi;
 
Lasă-i să viziteze… vechii lor prieteni, pentru că alături de ei se simt retrăind;
 
Lasă-i să povestească… poveştile lor repetate, pentru că sunt fericiţi să fie ascultaţi;
 
Lasă-i să trăiască… între lucrurile pe care le iubesc, pentru că simt o mare suferinţă când viaţa lor se rupe în bucăţi;
 
Lasă-I să strige… când cred că greşeşti, pentru că bătrânii, ca şi copiii, au dreptul să fie ascultaţi.”
 
În această zi de sărbătoare, pentru a aduce un zâmbet pe chipul pensionarilor, colectivul Serviciului Comunicare si Relatii Publice ii va intampina la ghişee cu felicitări şi dulciuri ca o recunoastere a preţuirii şi a recunoştinţei pentru munca depusă pe parcursul întregii vieţi.
Cu aceasta ocazie si nu numai, întreg colectivul Casei Judeţene de Pensii doreste sa transmita prin intermediul acestui mesaj, sentimentul de preţuire şi asigurarea că suntem şi vom fi mereu alături de dumnealor.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii