Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferința "Dezvoltare Durabila la Marea Neagra" 28 - 29 August Constanța

ro

30 Jun, 2010 17:02 1623 Marime text
Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) invită studenții și absolvenții români de pretutindeni să aplice la Conferința "Dezvoltare Durabilă la Marea Neagră", până pe data de 17 iulie 2010.

Evenimentul va reuni tineri de valoare înscriși în cele două competiții, precum și reprezentanți ai diplomației și ai mediului de afaceri, pentru a facilita schimbul de idei și bune practici în domeniul dezvoltării durabile a României în regiunea Mării Negre.

Parteneri principali: Alianța Civilizațiilor; Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în România;

Evenimentul se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

Conferința va cuprinde două grupuri de lucru, după cum urmează:

1. Grupul de lucru I : "Geopolitică și Geostrategie la Marea Neagră"

România în Uniunea Europeană și rolul său la Marea Neagră

Securitate energetică

Importanța strategiei dunărene pentru regiunea Mării Negre

Inițiativele de cooperare regională în zona Mării Negre

2. Grupul de lucru II : "Investiții Durabile la Marea Neagră"

Energie regenerabilă

Protecția și valorificarea patrimoniului Mării Negre și a Deltei Dunării

Ecoturism

Reciclarea și valorificarea deșeurilor

Noile tehnologii informatice și dezvoltarea durabilă

Primul grup de lucru constă într-o competiție de eseuri științifice pe unul din subiectele propuse. Al doilea grup de lucru constă într-o competiție de proiecte antreprenoriale în domeniul investițiilor durabile.

Aplicația inițială va conține CV-ul aplicantului (în limba engleză) și abstractul lucrării (maxim o pagină, în limba engleză și în limba română). Acestea trebuie trimise până la data de 17 iulie 2010, la urmatoarea adresă de e-mail: conferinta@lsrs.ro. Pentru etapa finală a competiției, participanții selectați vor fi invitați să își trimită lucrarea completă, de maxim 10 pagini, pe care o vor prezenta în cadrul Conferinței "Dezvoltare Durabilă la Marea Neagră" din 28 - 29 august.

Pentru mai multe detalii referitoare la premiile de la fiecare grup de lucru, constând în bani, stagii de practică în domeniu, dar și consiliere în implementarea proiectului antreprenorial și posibilitatea incubării proiectului, vă rugăm consultați Call for Applications disponibil la adresa: http://www.lsrs.ro/web/Proiecte/Conf.-Dezvoltare-Durabila-418.

Conferința "Dezvoltare Durabilă la Marea Neagră" își propune să devină un eveniment anual, care va pune bazele unei comunități online, o rețea formată din tineri participanți la Conferință și experți în domeniul dezvoltării durabile și în regiunea Mării Negre, care să genereze noi proiecte și soluții de dezvoltare în zonă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii