Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătirea profesională continuă susţinută cu fonduri europene nerambursabile

ro

15 Sep, 2011 23:36 1037 Marime text
Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, şi Valerian Vreme, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, au semnat astăzi, 15 septembrie, contractul de finanţare pentru proiectul Centru Naţional de Instruire Online, depus în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Axa Prioritară III - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public.

„Este pentru prima dată când semnez un contract de finanţare în calitate de beneficiar de fonduri europene şi este o postură nouă pentru mine. Echipa care a lucrat la acest proiect a trebuit să se supună aceloraşi rigori pe care de obicei le cerem noi beneficiarilor de fonduri europene gestionate de minister. Sper că implementarea proiectului va fi un succes şi că va contribui la creşterea nivelului profesional atât al funcţionarilor publici, cât şi al angajaţilor din turism, astfel încât, pe termen lung, să crească calitatea actului administrativ, dar şi a serviciilor din turism" a declarat ministrul Elena Udrea.

„Proiectul E-learning este un instrument necesar pentru implementarea, şi în România, a conceptului de învăţare pe tot parcursul vieţii", a declarat ministrul comunicaţiilor, Valerian Vreme, la semnarea contractului de finanţare pentru acest proiect.

Proiectul are ca scop realizarea unei platforme moderne de formare profesională şi de evaluare a funcţionarilor publici din minister. De asemenea, va putea fi folosită şi pentru formarea profesională de bază a personalului ce oferă servicii turistice. Materialele vor fi oferite într-o ordine secvenţială şi logică, pentru a fi asimilate de funcţionarii publici în manieră proprie, fără a solicita prezenţa directă a acestora într-o sală de curs şi fără a necesita sincronizarea activităţilor aferente.

Examinarea cunoştinţelor dobândite în urma cursului se va face prin testări online, pe toată perioada anului, astfel încât evaluarea anuală să fie completă şi să reflecte implicarea funcţionarilor publici în activitatea ministerului.

Platforma va oferi şi posibilitatea de a realiza o evaluare ex-ante a pregătirii personalului ce activează în turism, pentru a stabili nivelul acestora şi a lucra aplicat pentru perfecţionarea lor.

Valoarea totală a proiectului este de 9.920.000 lei, din care finanţarea europeană nerambursabilă este de 6.529.600 lei, iar durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii