Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lotul extins al Invictus Team România, gata pentru primul cantonament

ro

13 Feb, 2017 17:16 1906 Marime text
Prezentarea lotului extins al echipei care va reprezenta România la Jocurile Invictus Toronto 2017 va avea loc marți, 14 februarie, începând cu ora 14.30, în prezența ministrului apărării naționale, Gabriel-Beniamin Leș și a șefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, în cadrul unui eveniment ce se va desfășura în incinta Sălii de sport "Mihai Viteazul" a CSA Steaua Bucureşti.
Cu această ocazie, cei 33 de sportivi selecționați pentru primul cantonament de pregătire, care se va desfășura în perioada 15-24 ianuarie, vor primi legitimațiile de sportiv al CSA Steaua București și primul set de echipament de antrenament, achiziționat cu fonduri asigurate de Asociația de caritate din Armata României “CAMARAZII”.
Echipamentele speciale de competiție, adaptate în funcţie de situaţia medicală a fiecărui rănit, vor fi achiziționate gradual, cu fonduri asigurate de CSA Steaua și de partenerii proiectului.
Lotul sportiv se va pregăti pentru mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv: atletism, canotaj în sală (la simulator), ciclism, powerlifting, tir cu arcul, înot și volei din șezut.
În cadrul evenimentului, va fi prezentat stadiul actual al proiectului „Invictus Team România – 2017”, precum și calendarul activităţilor ce se vor desfășura până la participarea la competiția din Canada, programată în perioada 22-30 septembrie.
***
Proiectul „Invictus Team România – 2017” se constituie într-o ocazie unică de a demonstra societăţii ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţii.
Acțiunea își propune să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora.
În cadrul proiectului, au fost încurajaţi să participe toți militarii răniți, indiferent de tipul de dizabilitate, dar şi familiile lor, care le vor putea fi alături, atât pe timpul pregătirii şi antrenamentelor, cât şi la competiții.
Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus Team România – 2017” își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii