Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Galați/ Doi polițiști au refuzat o mită de 2000 lei, iar altul de 200 lei

ro

09 Jun, 2015 12:01 1039 Marime text
În data de 08.06.2015, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au organizat acțiunea de prindere în flagrant a lui P.G., în timp ce oferea suma de 2.000 lei unor lucrători de poliție din cadrul a două Posturi de poliție - I.P.J. Galați, pentru ca cei din urmă să nu îi întocmească dosar penal în urma conducerii unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
În fapt, în data de 07.06.2015, cu ocazia desfășurării unor activități pe linia respectării regulilor de circulație pe drumurile publice, un echipaj format din cei doi agenți de poliție, martori denunțători în cauză, l-au surprins în trafic pe P.G. în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație a alcoolului în aerul expirat de 0,68 mg/l, fiind condus ulterior la Spitalul de Urgență Galați pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge. Pe drum spre spital, P.G. le-a promis celor doi agenți de poliție suma de 2.000 de lei pentru ca aceștia să nu îi întocmească dosar penal pentru infracțiunea constatată.
            În urma denunțului formulat de cei doi polițiști, lucrătorii de poliție din cadrul S.J.A. Galați, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat activitatea de prindere în flagrant a lui P.G. în momentul în care înmâna lucrătorilor de poliție suma de 2.000 lei, la sediul Postului de Poliție Cuza Vodă.                        
            Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 Cod penal, fiind reținut pentru 24 de ore.
            Astăzi, P.G. urmează a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.
Cazul a fost instrumentat cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).
 
 
            La aceeași dată, un alt lucrător de poliție a refuzat 200 lei mită. Astfel, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați l-au prins în flagrant pe R.G., în timp ce oferea suma de 200 de lei, cu titlu de mită, unui lucrător de poliție din cadrul unui Post de poliție - I.P.J., pentru ca cel din urmă să-i restituie căruța ridicată cu ocazia desfășurării unor activități având ca obiect prevenirea și combaterea tăierii și sustragerii de material lemnos.
            În fapt, în noaptea de 05/06.06.2015, nepoții lui R.G. au fost depistați de către lucrătorii a două Posturi de poliție în timp ce intenționau să intre într-o comună cu două căruțe având asupra lor o drujbă și două topoare. Aceștia sunt cunoscuți ca autori ai mai multor infracțiuni de furt material lemnos, având înregistrate pentru săvârșirea acestei infracțiune mai multe dosare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci.
            În urma denunțului formulat de către agentul de poliție, lucrătorii din cadrul D.G.A. - S.J.A. Galați, coordonați de procurorul de caz au organizat activitatea de prindere în flagrant a lui R.G. în timp încerca să-l mituiască pe poliţist cu suma de 200 de lei.
            Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 Cod penal, fiind reținut pentru 24 de ore.
            Astăzi, R.G. urmează a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.
            Cazul a fost instrumentat cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).
 
BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii